Lentopalloliigan loppuottelut: Akaa-Volley hävisi molemmat kotikamppailunsa

Kuva: Akaa-Volley

Hurrikaani-Loimaa johtaa lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelusarjaa voitoin 3-0 ja on yhden otteluvoiton päässä historiansa ensimmäisestä Suomen mestaruudesta.

Kolmas finaali iskettiin lauantaina Akaassa 1 347 katsojan edessä. Hurrikaani kukisti kotijoukkue Akaa-Volleyn erin 3-2.

Erät päättyivät pistein 25-16, 20-25, 17-25, 25-18 ja 15-11.

Joukkueiden parhaat pisteentekijät olivat Hurrikaanin Eetu Häyrinen (22) ja Akaan Matej Smidl (25). Akaan Panu Pitkänen otti kuusi torjuntapistettä, kun taas Hurrikaanin Daenan Gyimah oli ässäykkönen kolmella merkinnällään.

Smidlistä ja Hurrikaanin yleispelaaja Greg Pettystä on puhuttu kauden mittaan paljon ja ansaitusti, mutta kokenut hakkuri Häyrinen, 31, on näyttänyt loppuotteluissa arvokkuutensa. Hän on ollut henkisen kantin ruumiillistuma monessa tilanteessa.

– Olemme käyttäneet paljon aikaa siihen, että olisimme henkisesti vahvoja. Täytyy pystyä kääntämään näitä tiukkoja pelejä, joissa ollaan oikeasti vaikeuksissa, Häyrinen sanoi Ruudun lähetyksessä.

Hurrikaani voitti runkosarjan. Ensimmäisellä playoff-kierroksella TUTO Volley pakotti kuitenkin ottelusarjan täyteen viiteen otteluun. Välierissä loimaalaisjoukkue pudotti Savo Volleyn voitoin 3-1.

– Olemme olleet vaikeuksissa aika paljonkin tässä pudotuspelien aikana. Vaikeita päiviä ja vaikeita hetkiä on ollut, mutta olemme löytäneet avaimia tähän hommaan, pohti Häyrinen.

Lauantaisessa koitoksessa Akaa-Volleyn yleispelaaja Jere Heiskanen antoi Smidlille hyvää tulitukea. Heiskanen pelaa mainiota lentopalloa, mutta toisen yleispelaajan kohdalla on suuria hankaluuksia. Mikko Räsänen on jäänyt jokaisessa loppuottelussa miinukselle. Sebastian Pozo Hernandez on tullut vaihdosta kentälle kykenemättä silti antamaan tehokasta panosta.

Suomen maajoukkuerinkiin valittu Ilja Ivanov aloitti tutusti Akaan passarina, mutta valmentaja Olli Kunnari haki rytminmuutosta vaihtamalla hänen tilalleen Lasse Jäntin. Jäntti tuli vaihdosta sisään ensimmäisessä erässä ja oli avauskuusikossa neljässä viimeisessä erässä.

– Jännittäminen ei vaikuttanut pelaamiseeni, ja pyrin pelaamaan omilla vahvuuksillani. Käytin nelospaikkaa tietoisesti, jotta Smidlillä olisi enemmän tilaa toisessa laidassa. Uskon loppumisesta ei ole kiinni, ja pelaamme nyt ilman paineita. Mitään hävittävää ei ole, Jäntti sanoi viitaten finaalisarjan 0-3-tilanteeseen.

Neljäs loppuottelu pelataan tiistaina Loimaalla. Loimaan liikuntahallissa tuskin tyhjiä paikkoja löytyy, sillä mestaruus on kotijoukkueelle katkolla. Ensimmäisessä Loimaan-ottelussa katsojia oli 1 068. Tiistaina mitataan, mikä hallin todellinen kapasiteetti on.

Myös mahdollinen viides loppuottelu pelataan Loimaalla, joten sekä perjantaina että lauantaina Akaa Areenassa hävinneen Akaa-Volleyn palaaminen kotikentälle tällä kaudella vaikuttaa juuri nyt epätodennäköiseltä.

VaLePa valtasi SM-pronssia ja otti peräti 13. perättäisen liigamitalinsa. Pronssiotteluissa kaatui Savo Volley.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelusarjassa Pölkky Kuusamo johtaa LP Kangasalaa vastaan voitoin 3-0. Neljäs ja mahdollisesti ratkaiseva finaali käydään Kuusamossa sunnuntaina.

Kuva: CEV.eu

Puijo Wolley, joka kaatoi pronssiotteluissa LP-Vampulan, otti naisten liigassa kauden himmeimmät mitalit.