Sammelvuo valitsi miehistönsä

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo on valmiina johdattamaan Kanadan miesten lentopallomaajoukkueen kohti merkittävää kesäkautta.

Sammelvuo, joka nimitettiin Kanadan luotsiksi marraskuussa 2022, vei joukkueen viime syksynä historiallisesti olympialaisiin. Olympialaisten lentopalloturnaus Pariisissa alkaa 27. heinäkuuta.

Ennen olympiakisoja Kanada esiintyy huippuliiga Volleyball Nations Leaguessa. Se on maajoukkueiden välisten kesäliigojen ykköstaso. Viime vuonna Kanada voitti kesäliigassa kolme ottelua ja hävisi yhdeksän.

Kanadan osalta VNL-kausi 2024 alkaa 21. toukokuuta.

Sammelvuo valitsi maajoukkuekaudelle alustavan, 18 pelaajan vahvuisen miehistön. Rosterista löytyy tuttuja avainpelaajia kuten Nicholas Hoag, Luke Herr, Eric Loeppky ja Arthur Szwarc.

Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi ryhmässä on Justin Lui, joka esiintyi Vantaa Ducksin liberona Mestaruusliigan kaudella 2023-24.

Justin Lui. Kuva: FIVB

Maajoukkuejohtaja Julien Boucher vaikuttaa varsin tyytyväiseltä Kanadan näkymiin.

– Olen innoissani maajoukkueen ja nuorten maajoukkueiden ryhmistä, koska tulossa on jännittävä kausi kaikille joukkueillemme. Valmentajilta joukkueet saavat erinomaista johtajuutta. Heidän lisäkseen meillä on korkealaatuinen henkilöstö, joka tukee urheilijoita koko kansainvälisen kauden ajan, Boucher kommentoi.

Kanadan lähitulevaisuus on muutenkin mielenkiintoinen, sillä joukkueella on jo varma paikka seuraaviin MM-kisoihin. Lopputurnaus käydään Filippiineillä syksyllä 2025.

Maajoukkuetasolla Sammelvuo on aiemmin valmentanut Suomea ja Venäjää. Erikoistapaus on ROC, jonka Sammelvuo luotsasi olympiahopealle vuonna 2021 Tokiossa.

Sammelvuolla ei ole tällä hetkellä seurajoukkuetta, mutta hänen nimensä on liitetty vahvasti puolalaisjoukkue Asseco Resovia Rzeszowiin.

Puolalainen suurseura ZAKSA Kedzierzyn-Kozle irtisanoi Sammelvuon päävalmentajan tehtävästä tammikuussa vedoten odotettua heikompiin tuloksiin. Viime vuonna Sammelvuo johdatti ZAKSAn Mestarien liigan voittoon.

– Joukkueen saavuttamat tulokset eivät ole olleet tyydyttäviä. Sijoitus Puolan liigassa ja tulokset Mestarien liigassa eroavat merkittävästi tavoitteista, jotka asetettiin kauden alla, ZAKSA tiedotti tammikuussa.

Sammelvuo on toiminut myös Kuzbass Kemerovon ja Pietarin Zenitin päävalmentajana.

Puola: Hallitseva Euroopan mestari lähtee kauteen 2024 vahvalla miehistöllä. Päävalmentaja Nikola Grbic nimesi ringin, josta löytyvät kaikki tärkeimmät puolalaispelaajat supertähti Bartosz Kurekia myöden.

Ilonaiheita on myös Puolan naisten maajoukkueella, sillä suosittu pistelinko Malwina Smarzek palaa joukkueeseen kahden vuoden mittaisen poissaolon jälkeen.

Slovenia: Slovenia luottaa tutusti kokemukseen. Tine Urnautin, Klemen Cebuljin ja Alen Pajenkin kaltaiset pelurit ovat mukana myös kaudella 2024. EM-kisojen välierissä loukkaantunut passari Gregor Ropret on hänkin edustuskunnossa.

Kanadan lentopallomaajoukkueen alustava ryhmä 2024

Ryley Barnes
Samuel Cooper
Landon Currie
Danny Demyanenko
Pearson Eshenko
Luke Herr
Nicholas Hoag
Brodie Hofer
Jackson Howe
Xander Ketrzynski
Eric Loeppky
Justin Lui
Stephen Maar
Fynn McCarthy
Jordan Schnitzer
Arthur Szwarc
Lucas Van Berkel
Brett Walsh