Nowiny 24: Sammelvuo tehnyt uuden sopimuksen

Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuon seuraava joukkue on puolalainen Asseco Resovia Rzeszow, paikallisessa mediassa kerrotaan.

Nowiny 24 uutisoi lauantaina, että Sammelvuo siirtyy Rzeszowin päävalmentajaksi ensi kaudella. Median mukaan sopimus on jo allekirjoitettu.

Uutinen levisi nopeasti Puolan muihin medioihin, ja otsikoita nostatettiin lisäksi ainakin Italiassa.

ZAKSA Kedzierzyn-Kozle irtisanoi Sammelvuon päävalmentajan tehtävästä 22. tammikuuta. Syyksi seura ilmoitti liian heikoksi jääneen tulostason. ZAKSA oli jäänyt kärjen vauhdista Puolan liigassa ja mennyt vaivoin jatkoon Mestarien liigassa.

Sammelvuolla oli menossa toinen kausi ZAKSAn luotsina. Viime toukokuussa suomalaisvalmentaja johdatti ZAKSAn Mestarien liigan voittoon.

Rzeszowin valmentaminen olisi hieno mahdollisuus Sammelvuolle, sillä kyseessä on perinteikäs menestysjoukkue. Rzeszow on voittanut Puolan liigamestaruuden seitsemän kertaa, viimeksi vuonna 2015.

Puolan cupin voittoja Asseco Resovia Rzeszowilla on kolme ja Supercupin voittoja yksi.

Tällä kaudella Rzeszow on mukana Puolan huipputasoisen liigan kärkikahinoissa. Euroopan kentillä joukkue on edennyt kakkoskisa CEV Cupissa neljän parhaan joukkoon.

Rzeszowin tähtipelaajia tällä hetkellä ovat muiden muassa hakkuri Stephen Boyer (Ranska), yleispelaaja Klemen Cebulj (Slovenia) ja keskitorjuja Jakub Kochanowski (Puola).

Stephen Boyer. Kuva: FIVB

Sammelvuolla riittää työsarkaa, vaikka seurajoukkuetta ei tällä hetkellä olekaan. Hän valmentaa Kanadan maajoukkuetta, joka pelaa Pariisin olympialaisten lentopalloturnauksessa tänä vuonna.

ZAKSAn lisäksi Sammelvuo on valmentanut seurajoukkuetasolla Pietarin Zenitiä ja Kuzbass Kemerovoa. Maajoukkuetasolla valmennettavat ovat olleet Venäjä ja Suomi. Erikoistapaus on ROC, jonka Sammelvuo luotsasi olympiahopealle Tokiossa.

Tuomas Sammelvuon saavutuksia lentopallovalmentajana

2024: Valmentaa Kanadaa Pariisin olympiakisoissa

2023: ZAKSA Mestarien liigan voittajaksi. Sammelvuo on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Mestarien liigan sekä pelaajana että valmentajana; Kanada olympialaisiin

2022: Päävalmentajaksi Mestarien liigan voittajaan ZAKSA Kedzierzyn-Kozleen; päävalmentajaksi Kanadan maajoukkueeseen

2021: ROC olympiahopealle; Pietarin Zenit CEV Cupin loppuotteluun

2019: Venäjä vuoden 2020 olympialaisiin; Venäjä Volleyball Nations Leaguen voittoon; Kuzbass Kemerovo Venäjän liigan mestaruuteen; Suomi EM-kisoihin

2018: Suomi MM-kisoissa toiselle kierrokselle, lopulta 16:nneksi

2017: Suomi EM-kisoihin; Kuzbass Kemerovo Venäjän cupin finaaliin

2014: Suomi MM-kisoissa yhdeksänneksi – Suomen historian paras sijoitus

2013: Suomi MM-kisoihin karsintojen voittajana

2013 ja 2015: Suomi EM-kisoihin