Erin Shomaker: Pölkky Kuusamo hankki täydennystä

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo pelaa loistavaa kautta, mutta kevään lähetessä haasteet kasvavat.

Kuusamolaisjoukkueen yleispelaaja Cortney VanLiew loukkaantui niin pahasti, että hänen kautensa on ohi. Lisäksi yleispelaaja Carlyle Nusbaum ja hakkuri Lexi Pollard ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa.

Hallitsevan Suomen mestarin seurajohdossa reagoitiin, ja joukkueen täydennykseksi hankittiin yleispelaaja Erin Shomaker. Aiemmilla kausilla hän teki hyvää jälkeä Pohjois-Amerikan yliopistolentopallossa.

Mestaruusliigassa Pölkky on ottanut tällä kaudella vain voittoja. Osittain loukkaantumisten vuoksi notkahdus tuli Suomen Cupissa, jonka loppuottelussa Pölkky hävisi Puijo Wolleylle suoraan 0-3.

Vastaus tuli kuitenkin nopeasti: cupia seuranneena viikonloppuna Pölkky kaatoi Puijon liigaottelussa niin ikään suoraan kolmessa erässä. Lisäksi Pölkky voitti LiigaPlokin 3-1. Shomaker kävi kentällä kummassakin ottelussa.

Pölkky Kuusamon manageri Mika Määttä uskoo, että Shomakerista joukkue saa hyvän lisän.

– Onneksemme ehdimme reagoida ennen siirtoajan umpeutumista ja pääsimme Erinin kanssa sopimukseen todella nopealla aikataululla. Hän on osoittanut vahvuutensa monipuolisena yleispelaajana yliopistovuosien aikana ja on siksi juuri sopiva lisä joukkueeseemme kevään ajaksi, Määttä kommentoi.

Pölkky hakee liigakauden 20. perättäistä voittoaan keskiviikkona, jolloin vieraaksi Kuusamoon tulee Arctic Volley.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Joukkueen tuuletus jatkuu. Kerho tiedotti, että seuran ja yleispelaaja Vitalia Marmenin välinen sopimus on purettu.

Marmen ei osoittautunut odotetun kaltaiseksi vahvistukseksi; ei myöskään Taylor Collombin, joka sai lähtöpassit jo aiemmin. Loukkaantumisten myötä vahvuudesta ovat poistuneet passari Victoria Deisl ja hakkuri Anna Shumeiko.

Deislin ja Shumeikon loukkaantumisten jälkeen Hämeenlinna on voittanut 13 liigaottelustaan vain kaksi, joten joukkueella on täysi työ säilyä kahdeksan parhaan joukossa ja edetä pudotuspeleihin.

LP-Vampula: Ensimmäistä kautta päävalmentajana toimiva Stefan Paunovic ja apuvalmentaja Tatjana Popovic jatkavat Huittisissa. Jatkosopimus kattaa kaksi vuotta.

– Tämä kausi on osoittanut, että valmennus on ollut hyvää, ja joukkueen pelaajilla ja valmennuksella on hyvä yhteishenki. Valmennus on ollut terveellä, kehittävällä pohjalla ja pelaajat ovat kehittyneet kauden aikana hyvin. Juuri tätä olemme tavoitelleet, LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie totesi.

Viikonlopun jälkeen Vampula oli liigassa mukavasti viidentenä voitettuaan 19 ottelustaan kymmenen.

Kokkolan Tiikerit: Suomen maajoukkuemies Jiri Hänninen palaa lentopallon miesten Mestaruusliigaan. Lue tästä lisää.