Lentopalloilija Jiri Hänninen siirtyy kotimaan liigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jiri Hänninen on tehnyt sopimuksen miesten Mestaruusliigassa pelaavan Kokkolan Tiikerien kanssa.

Loppukauden kattavan kontrahdin solminut yleispelaaja Hänninen on Kokkolassa paluumuuttaja. Hän pelasi Tiikereissä vuosina 2019-21 ja oli muun muassa saavuttamassa SM-pronssia.

Täksi kaudeksi Hännisen oli määrä siirtyä Bundesliigaan ja Berlin Recycling Volleys -joukkueeseen. Rannevamma sotki kuitenkin kuviot.

– Paljon oli rikki ja paljon korjattiin. Nyt edetään rauhalliseen tahtiin ja niiden kriteereiden mukaan, jotka lääkäriltä olen saanut. Päivä kerrallaan, Hänninen kertoi Tiikereiden verkkosivuilla.

Lokakuussa Berlin RV tiedotti, että seuran ja Hännisen välinen sopimus oli purettu.

– Diagnoosi oli valitettava. Kun suomalaispelaaja tuli maajoukkuekomennukselta Berliiniin, hänen oikeassa kädessään havaittiin vaikea rannevamma, jonka vuoksi hän ei läpäissyt lääkärintarkastusta. Sopimus purettiin yhteisellä päätöksellä, seura ilmoitti.

Kesän 2023 Euroopan kultaisessa liigassa Hänninen oli mukana Suomen maajoukkueen kaikissa kuudessa ottelussa ja teki 33 pistettä. Hänninen esiintyi hyvin EM-kisojen alkulohkossa Bulgarian Varnassa ja ylsi 29 pisteen saldoon viidessä kamppailussa.

Syys- ja lokakuussa Suomi taisteli vielä olympiakarsinnoissa, joissa Jirin rooli jäi aiempaa pienemmäksi.

Pattijoelta kotoisin oleva Hänninen (s. 1998) aloitti lentopallon Raahen Lentopallossa. Ensimmäisen liigaottelunsa Hänninen pelasi 17-vuotiaana oululaisen Lentopalloseura Ettan joukkueessa. Kahden Etta-kauden jälkeen Hänninen siirtyi Kokkolan Tiikereihin.

Tiikereissä Hänninen oli vahva vastuunkantaja kaikilla osa-alueilla ja oli nostamassa joukkuetta takaisin mitalikantaan, SM-pronssille, keväällä 2021. Kaudeksi 2021-22 hän siirtyi VaLePaan, joka voitti Suomen mestaruuden.

Kuva: CEV.eu

Hännisen ensimmäinen ammattilaiskausi ulkomailla alkoi syksyllä 2022, ja belgialaisessa Decospan Volley Team Menenissä hän pääsi pelaamaan Euroopan parasta seurajoukkuekisaa, Mestarien liigaa.