Vihdoin 11 kuukauden tappioputki ohi lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: JymyVolley

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy on ottanut viimeinkin kauden ensimmäisen voittonsa.

Maanantaina Jymy löi kotiottelussaan rovaniemeläisen Arctic Volleyn suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-21, 25-18 ja 25-11.

Tällä kaudella Jymyltä ensimmäiset 20 ottelua päättyivät tappiollisesti. Nyt nurmolaisryhmä on päässyt sarjapisteille kolme kertaa neljässä viime ottelussa.

Voittokamppailussa Jymyn aloituskuusikossa pelasivat passari Veda Mansikkaviita, hakkuri Jada Burse, keskitorjujat Michaela Bajnokova ja Deja Robinson sekä yleispelaajat Riikka Valkonen ja Annika Koivuniemi. Liigakentille palannut Emmi Riikilä luuti tällä kertaa liberona.

– Voitto maistuu kyllä mukavalta. Meillä on ollut kova usko siihen, että voitto tulee. Meillä toimi syöttö tosi hyvin, ja saatiin Arcticin vastaanottoa sen verran irti, että oli helpompi puolustaa. Saatiin hyviä puolustuksia, ja minun oli helppo pyörittää peliä, Mansikkaviita kommentoi.

– Kaikki pelaajat tappoivat hyvällä prosentilla. Tänään oli passarilla helppo  pelata. Tekeminen oli tosi vapautunutta ja rentoa, ketsuppipullo on nyt auki. Täytyy kiittää yleisöä, se oli aivan mahtava, passari lisäsi.

Burse oli Jymyn pisteykkönen 20 merkinnällään. Valkonen puolestaan juhli kolmea torjuntapistettä.

Runkosarjassa otteluvoitto on Jymylle ensimmäinen tasan 11 kuukauteen. Maaliskuun 5. päivänä 2023 Jymy kukisti LP Kangasalan 3-2.

Viime kauden runkosarjan jälkeen Jymy joutui ns. esikarsintoihin, joissa se voitti Arctic Volleyn kolme kertaa ja sysäsi rovaniemeläiset varsinaisiin liigakarsintoihin.

Tämän liigasesongin aikana Jymyllä on tapahtunut paljon niin pelaajistossa kuin valmennuksessa. Päävalmentajana toimii nyt Jukka Tuovinen.

– Olemme menneet eteenpäin ja pelanneet hyvin. Tänään kokonaispaketti oli hyvä, ja peruspelaamisen taso säilyi hyvänä. Joukkueen dynamiikka on parantunut koko ajan. Olemme nyt kaikki samalla tasolla joukkueessa, ja pelin kehittäminen on helpompaa, Tuovinen arvioi.

Jukka Lehtosen valmentama Arctic Volley on hävinnyt kolmesta viime kamppailustaan kaksi. Seuraava vastustaja on hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo.

– Meiltä loppuivat aseet tänään ihan täysin. Vähän loppui ehkä uskokin, ja sitten tuli puolustuspalloja, jotka eivät saisi tippua kenttään. Kombinaatio laski kuin lehmän häntä loppua kohti itse kullakin, myönsi Lehtonen.

Runkosarjan päätyttyä kahdeksan parasta etenevät pudotuspeleihin ja kaksi viimeistä aloittavat keskenään esikarsinnat. Viivan huonommalla puolella ovat tällä hetkellä OrPo ja Jymy. Sijoilla 6–9 Arctic, Hämeenlinnan Lentopallokerho, LiigaPloki ja OrPo ovat kahden pisteen sisällä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kahdella miesten liigan ottelulla.