Peli kulkee Sammelvuon irtisanomisen jälkeen – vain voittoja

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigan hallitsevan voittajan peli on alkanut kulkea sen jälkeen, kun Tuomas Sammelvuo irtisanottiin päävalmentajan tehtävästä.

Puolalainen ZAKSA Kedzierzyn-Kozle on voittanut molemmat ottelunsa Sammelvuon potkujen jälkeen. Puolan liigassa ZAKSA kaatoi  Olsztynin 3-2. Keskiviikkona ZAKSA aloitti Mestarien liigan pudotuspeleissä voittamalla taisteluottelussa Halkbank Ankaran erin 3-2.

ZAKSA johti erin 2-1, mutta Halkbank väänsi erät tasoihin ja pakotti kamppailun täyteen viiteen erään. Ratkaisuerän kotijoukkue ZAKSA vei nimiinsä pistein 15-12.

Halkbankin maailmantähti Earvin Ngapeth ja hurja hakkuri Nimir pelasivat näyttävästi, mutta ZAKSA taisteli kotivoiton yleisön riemuksi.

ZAKSAn yleispelaaja Bartosz Bednorz oli erinomainen vastaanotossa ja hyökkäyksessä. Pisteykköseksi nousi jälleen hakkuri Lukasz Kaczmarek, jolle merkittiin 23 pinnaa. Kaczmarek on pannut joukkueen esitysten kohenemisen merkille.

– Täytyy sanoa, etten ole nähnyt meiltä näin loistavaa puolustamista pitkään aikaan. Olen iloinen, kun otimme voiton näin vaikeasta ottelusta, Kaczmarek sanoi Eurovolley.tv:n suorassa lähetyksessä.

Pudotuspeleissä käydään kaksiosaiset ottelut, joten ZAKSAlla on edessään kova savotta Halkbankin vieraana.

– Siitä tulee todella vaikea ottelu, mutta olemme tottuneet pelaamaan sellaisissa tilanteissa. Tänäänkin tärkeintä oli se, että uskalsimme hyökätä vaikeistakin paikoista. Jännitimme, ja välillä oli vaikea pitää hermot kurissa, Kaczmarek lisäsi viitaten saamaansa punaiseen korttiin.

ZAKSA irtisanoi Sammelvuon runsas viikko sitten perustellen päätöstään liian heikoksi katsomallaan tulostasolla. Sammelvuo valmensi ZAKSAa toista kauttaan. Viime keväänä hän johdatti joukkueen Mestarien liigan voittoon.

Kuva: FIVB

Maajoukkuerintamalla Sammelvuo valmentaa nykyisin Kanadaa. Suomalaisluotsi johdatti syksyllä Kanadan historiallisesti olympialaisiin. Pariisin olympialaisten lentopalloturnaus alkaa 27. heinäkuuta.

Adam Swaczyna toimii nyt ZAKSAn valmentajana.

Banksin joukkueelle kotivoitto

Joel Banksin valmentama Berlin Recycling Volleys aloitti Mestarien liigan pudotuspelit 3-1-kotivoitolla ranskalaisesta Toursista. Ruben Schott (18) ja kesäliigassa Suomeakin riepotellut tshekkihakkuri Marek Sotola (15) olivat pisterintamalla berliiniläisjoukkueen vahvimmat.

Tiistaina Guaguas Las Palmas löi kotonaan Prahan suoraan 3-0.

Naisten Mestarien liigan pudotuspelien avauskamppailussa VakifBank Istanbul kävi hakemassa 3-0-voiton Rzeszowin hallista. Brasilialainen yleispelaaja Gabi kantoi jälleen kerran suurta vastuuta VakifBankin ryhmässä.

– Henkinen puoli oli kaikkein tärkein, koska tiesimme, miten vaikea tästä ottelusta tulee. Vastustajalla on loistava puolustus, torjunta ja hyökkäys. Meillä kesti kantti, vaikka vastustaja paransi ottelun edetessä. Työ ei ole vielä tehty, ja meidän on pelattava vielä kovemmin kotiottelussamme, koska vastustaja tekee varmasti jotain muutoksia, Gabi puntaroi.

Lentopallon naisten Mestarien liigan ”suomalaisjoukkueet” ovat Roosa Koskelon edustama Stuttgart ja Suvi Kokkosen Potsdam. Joukkueet ottavat yhteen pudotuspeleissä torstaina.

Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on panoksena pääsy puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.