Puijo Wolley ja Savo Volley lentopallon Suomen Cupin voittajat 2023

Kuva: CEV.eu

Vuoden lentopalloviikolla 5 nähtiin mielenkiintoisia tapahtumia niin Mestaruusliigassa, cupissa kuin Euroopan kentillä.

Lentopallo.info nostaa seuraavassa viikon kohokohtia.

Sunnuntai 4.2.

Kuopiolainen Puijo Wolley voitti lentopallon naisten Suomen Cupin ja kuittasi seurahistoriansa ensimmäisen kansallisen tittelin. Loppuottelussa kaatui Pölkky Kuusamo erin 3-0. Pekka Seppänen valmensi Puijon cupvoittoon.

Lauantai 3.2.

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley voitti lentopallon miesten Suomen Cupin. Loppuottelussa kaatui Raision Loimu suoraan erin 3-0.

Loppuottelun hahmoja olivat Savon loistavasti passannut Kevin Rodriguez ja 17 pinnaa viimeistellyt yleispelaaja Michael Michelau. Cupin voitto on Savo Volleylle toinen.

Naisten loppuottelupaikat ottivat Pölkky Kuusamo ja Puijo Wolley.

Perjantai 2.2.

Lentopallon Suomen Cupin lopputurnaus alkoi Turussa. Katso tästä lisätietoja.

Miesten cupin loppuotteluun etenivät Savo Volley ja Raision Loimu.

Torstai 1.2.

Lentopallon naisten Mestarien liigassa nähdään ”paikalliskamppailu”, kun Suvi Kokkosen Potsdam ja Roosa Koskelon Stuttgart iskevät pudotuspeleissä yhteen.

Ensimmäisessä osaottelussa Stuttgart oli huomattavasti vahvempi ja otti kotonaan 3-0-voiton. Koskelo singahteli tutusti luottoliberona, kun taas Kokkosen esitys jäi yhteen kentällä käyntiin toisessa erässä.

Kuva: CEV.eu

Illan toisessa ottelussa Prometei hävisi kotonaan Eczacibasille 0-3.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Passari Tara Loijas täydentää Kerhon joukkuetta loppukauden ajan. Hän on tuttu 1-sarjassa pelaavasta Joen Jujusta.

Hämeenlinnan ykköspassari Victoria Deisl loukkaantui syksyllä, ja hänen kautensa on ohi. Sama koskee hakkuri Anna Shumeikoa.

Keskiviikko 31.1.

Tuomas Sammelvuolle potkut antanut ZAKSA hakee jatkopaikkaa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Tulessa oli myös Joel Banksin valmentama Berlin RV. Katso tästä, kuinka kävi.

Veikka Lindqvistin edustama Maaseik hävisi CEV Cupissa Fenerbahcelle 0-3. Lindqvist kävi vaihdosta kentällä kaikissa erissä.

Tiistai 30.1.

Eurokentillä menestyvä Akaa-Volley alkaa taistella loppuottelupaikasta kolmoskisa Challenge Cupissa. Vastassa on todella korkeatasoinen Projekt Warszawa, josta löytyy Kevin Tillien ja Juri Semenjukin kaltaisia maailmanluokan pelaajia.

Välierän ensimmäinen osaottelu iskettiin tiistaina Viialassa. Varsovalaisjoukkue osoitti kovuutensa ja voitti ottelun suoraan erin 3-0 vajaassa tunnissa ja vartissa. Yleisömäärä Akaa Areenassa oli Suomen mittakaavalla loistava 1 616.

Kakkostasolla CEV Cupissa Kaisa Alangon edustama Paris St. Cloud kohtasi puolivälierissä unkarilaisen Vasasin ja kaatoi vastustajansa vieraskentällä erin 3-1. Alanko tuli vaihdosta kentälle kolmessa erässä.

Euroopan tärkeimmässä kisassa Mestarien liigassa pyörähtivät pudotuspelit käyntiin. Miesten kisassa Guaguas voitti Prahan 3-0 ja naisten kisassa VakifBank Rzeszowin samoin lukemin.

Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikerit sai vieraakseen KyKy-Betsetin. Kotijoukkue oli parempi erin 3-2.

Hyvässä talvivireessä oleva Tiikerit on voittanut viidestä viime kamppailustaan neljä, kun taas KyKy-Betsetille tappio oli jo kuudes putkeen. Tiistaisen ottelun erikoisuus oli 68 pisteen neljäs erä, jonka KyKy-Betset voitti 35-33.

Kyyjärven joukkueen hakkuri Renars-Pauls Jansons riehui peräti 46 pistettä.

– En aiemmin ole nähnyt, että pelaaja tekee yhteen erään 22 pistettä. Hatunnoston paikka. Kokonaisuutena meiltä hyvä peli, ja molemmilta joukkueilta tehokasta hyökkäämistä, tiikerivalmentaja Mikko Keskisipilä arvioi.

Maanantai 29.1.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga sai uuden kärkijoukkueen. Hurrikaani-Loimaa on pitänyt parasta vauhtia käytännössä koko kauden, mutta verrattain alhainen ottelumäärä on pitänyt joukkueen poissa ykkössijalta.

Maanantaina tilanne muuttui, kun Hurrikaani löi kotikentällään Savo Volleyn erin 3-2. Yleispelaaja Greg Petty (30 pistettä) ja hakkuri Eetu Häyrinen (26) takoivat isännille yhteensä 56 pinnaa.

– Rytmi on jo vähän niin kuin pudotuspeleissä. Aamulla ei oltu ihan silmä kirkkaana treeneissä, mutta hyvin saatiin peli käyntiin. Meillä oli tänään todella kovat hyökkäystehot, Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa sanoi.

Hurrikaanilla on kaksi erittäin tärkeää voittoa alla, sillä lauantaina se kaatoi mestarijoukkue VaLePan vieraissa 3-2. Savo Volleylle taas tappio oli jo kauden kymmenes. Voittoja on koossa kahdeksan.