Lentopallon mestarivalmentaja Sotiris Gkotsis sopimukseen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigan menestysjoukkue Pölkky Kuusamon ja päävalmentaja Sotiris Gkotsisin yhteinen matka jatkuu.

Pölkky tiedotti torstaina, että Gkotsisin kanssa on solmittu vuoden mittainen jatkosopimus.

Kuusamolaisjoukkue on voittanut Suomen mestaruuden Gkotsisin molemmilla aiemmilla kausilla. Kun kultamitaleihin lisätään Suomen Cupin voitto 2021, SM-hopea 2021 ja SM-pronssi 2019, voidaan hyvin perustein todeta Pölkyn kasvaneen dynastiajoukkueeksi.

Pölkyn, eli Kuusamon Pallokarhujen edustusjoukkueen, himmeämmät SM-mitalit tulivat Zvonko Nikolicin ja Tuomas Alatalon valmennuksessa.

– Meillä on hyvä yhteistyö ja ymmärrys seuran kanssa, joten päätimme jatkaa yhdessä seuraavan vuoden ajan. Kuusamo tarjoaa valmentajalle suuria haasteita ja tavoitteita. Joka vuosi yritämme kehittyä ja tulla paremmiksi, Gkotsis sanoi Pölkyn tiedotteessa.

Gkotsisin kotimaa on Kreikka, ja kansainväliseen osaamiseen Kuusamossa luotetaan muutenkin. Pelaajistosta löytyy suomalaisurheilijoiden lisäksi viisi yhdysvaltalaista pelaajaa ja yksi kanadalainen pelaaja. Monikulttuurisuus on osoittautunut menestyksekkääksi.

– Yhteistyö (Gkotsisin kanssa) on ollut rakentavaa, avointa ja tavoitteellista, joukkueen manageri Mika Määttä totesi.

– Pelaajien luottamus päävalmentajaan on ollut vankkumatonta. Yhdessä sovitut tavoitteet ja selkeät tulevaisuuden näkymät johtivat siihen, että jatkosopimus oli luonteva. On erityisen upea asia, että Sotiris päätti jatkaa joukkueemme keulakuvana, lisäsi Määttä.

Myös kaudella 2023-24 Pölkky Kuusamo hakee menestystä. Joukkue on ollut Mestaruusliigassa ylivoimainen, ja Lentopallo.info antoi harvinaisen täyden kympin joukkueen joulutodistukseen. Pölkky on lisäksi edennyt lentopallon Suomen Cupin lopputurnaukseen.

OrPo: Kauden Orivedellä aloittanut hakkuri Polina Kotshetkova on löytänyt uuden seuran Taiwanista. Hän siirtyy King Whale -joukkueeseen.

Kotshetkovan OrPo-sesonki meni pipariksi loukkaantumisen takia. OrPo hankki hänen korvaajakseen serbialaisen Milka Stijepicin, joka on osoittautunut hyväksi vahvistukseksi.

Savo Volley: Miro Rasinperä on saapunut libero-osaston täydennykseksi australialaisen Jackson Hollandin rinnalle.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Rasinperä pelasi viimeksi Perungan Pojissa. Kuluvan kauden hän aloitti tshekkiläisessä Odolena Vodassa, joka jäi Akaa-Volleyn jalkoihin Challenge Cupissa.

Rasinperän ja Odolena Vodan välinen taival olisi kenties voinut päättyä aurinkoisemminkin.

– Muutaman viikon verran neuvottelin Savo Volleyn ja hollantilaisen seuran kanssa, mutta ruskeahkon maun jättänyt ulkomaanreissu ajoi minut sitten kohti stabiilia ja osittain tuttua organisaatiota, Rasinperä taustoitti.