Serbialainen Milka Stijepic Suomen lentopalloliigaan

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Oriveden Ponnistus on hankkinut uuden hakkurin.

OrPon uusi päähyökkääjä on Milka Stijepic, jonka kotimaa on Serbia. Hän kuuluu jo joukkueen vahvuuteen ja pelasi sunnuntaina. OrPo kohtasi Puijo Wolleyn.

Kauden alla OrPo hankki hakkurikseen Polina Kotshetkovan. Hän eteni kohti lupaavaa kautta, mutta kärsi loukkaantumisista. Kotshetkovan (kuvassa yllä) sopimus jouduttiin purkamaan.

Stijepicillä on ikää 25 vuotta ja pituutta 184 senttimetriä. Juniorina hän edusti Belgradin maineikasta Punaista tähteä (Crvena Zvezda), ja myöhemmin hän on pelannut muun muassa Italian sarjoissa.

Viimeksi Stijepic edusti kotimaassaan ZOK Ub -joukkuetta.

OrPo kertoo somessa, että Stijepic valitsi Oriveden, koska oli nähnyt hyvän mahdollisuuden urakehitykselleen.

– Haluan onnistua kaikessa täydellisesti. Joukkuekaverina olen kannustava ja haluan antaa positiivista energiaa muille tytöille. Joukkue on mahtava. Tytöt ovat myös hyvin ystävällisiä ja auttavaisia, Stijepic sanoo.

Sunnuntaisessa OrPo-Puijo-ottelussa oli kaksinkertaiset panokset. Liossa olivat paitsi Mestaruusliigan sarjapisteet myös paikka lentopallon Suomen cupin lopputurnaukseen eli neljän parhaan joukkoon. Puijo korjasi tuplapotin voittamalla Orivedellä suoraan erin 3-0.

Stijepic pelasi täyden ottelun. Vaikka pisteet jäivät vähiin (seitsemän) ja tehot nollille, hän näytti muutamaan otteeseen olevansa varsin hyvä pelaaja. Debyytin perusteella OrPolla on lupa odottaa hänestä aitoa vahvistusta.

OrPo on hävinnyt kuudesta viime kamppailustaan viisi, ja sen sijoitus kymmenen joukkueen liigassa on kahdeksas.

Mestaruusliigan toinen sunnuntaiottelu oli Pölkky Kuusamo – Nurmon Jymy. Pölkky otti odotetun voiton erin 3-0 ja nousi liigakärkeen.

LP Kangasala: Neea-Maria Joki siirtyy ensi kaudeksi Pohjois-Amerikan yliopistokentille. Yleispelaajan ja hakkurin tonteilla nähty pelaaja siirtyy Clemsonin yliopiston joukkueeseen Tigersiin. Opinahjo sijaitsee Yhdysvalloissa, Etelä-Carolinan osavaltiossa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho etsii uusia ulkomaalaisvahvistuksia pitkäaikaisloukkaantuneiden tilalle.

LP Viesti: Viime kaudella edukseen esiintynyt yleispelaaja Dagmar Boom siirtyy Belgiaan, Gentin joukkueeseen. Boomin kausi 2022-23 päättyi valitettavaan loukkaantumiseen.

Nurmon Jymy: Jymyn ja libero Nitta Korhosen välinen sopimus on purettu pelaajan pyynnöstä.

Vantaa Ducks: Sergej Drobnic on löytänyt joukkueen kotimaastaan, ja hän liittyy Panvita Pomgradin ryhmään. Drobnic vaikutti Korsossa yleispelaajana viime kaudella.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Hurrikaani-Tiikerit 3-1
Savo-Loimu 3-1

Akaa-VaLePa 3-1
KyKy-Loimu 3-2
TUTO-Savo 1-3

Hämeenlinna-Puijo 3-2
Kangasala-OrPo 3-0
Vampula-Viesti 1-3

Pölkky-Jymy 3-0
OrPo-Puijo 0-3