Hämeenlinnan Lentopallokerhon tähtikaksikko koko loppukauden sivussa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon tärkeät pelaajat Victoria Deisl ja Anna Shumeiko joutuvat olemaan syrjässä koko naisten Mestaruusliigan loppukauden.

Lentopallokerho vahvisti asian joulukuun alussa.

Hämeenlinna kertoi verkkosivuillaan, että Deislin polvi on operoitu, ja kausi on paketissa.

– Shumeikon vamma vaikutti alkuunsa kevyemmältä, mutta tarkempi tutkimus paljasti tilanteen tylyyden. Myös Shumeikon polvi vaati leikkausta, ja toipuminen venyy ensi kesään, seura lisäsi.

Deisl on pelipaikaltaan passari ja Shumeiko hakkuri.

Loukkaantumiset juontavat marraskuun alkupuolelle ja eurocupin otteluun. Deisl ja Shumeiko loukkaantuivat Hämeenlinnassa käydyssä kamppailussa turkkilaista Galatasarayta vastaan.

Varsinkin Deislin loukkaantuminen oli ikävän näköinen. Tapahtumahetkellä Kerholla oli kaksi passaria kentällä, ja Deisl toimi hyökkääjänä kakkospaikalla. Tultuaan alas iskulyönnistä hän loukkasi jalkansa.

Deisl oli pitkään lähes liikkumattomana kentän pinnassa, kunnes hänet kannettiin paareilla pois salista. Yleisö antoi urhealle pelurille myötätuntoiset suosionosoitukset.

Shumeiko loukkasi jalkansa syöksyttyään irtopallon perään mainosaidoille asti. Hänet autettiin kentän sivuun. Shumeiko seurasi ottelun loppuun asti kentän laidalta.

Muut Hämeenlinnan pelaajat osoittivat hienoa joukkuehenkeä ja kävivät moneen kertaan lohduttamassa ja tsemppaamassa loukkaantunutta urheilijaa.

Deisl ja Shumeiko pelasivat Hämeenlinnassa ensimmäistä kauttaan. Kumpikin ehti osoittautua tärkeäksi joukkueelleen. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Shumeiko johti hakkuripörssiä, ja Deisl oli passaripörssissä viidentenä ennen kuin loukkaantumiset astuivat kuvaan.

Lentopallokerho kertoo etsivänsä uusia pelaajia joukkueeseensa ulkomailta. Hankintoja saa tehdä tammikuun loppuun asti.

Siirtymävaihetta elävä Lentopallokerho on luonnollisesti joutunut tekemään monenlaisia peliliikkeitä. Kakkospassarina aloittanut Pipsa Roivainen on noussut ykköspelinrakentajaksi, kun taas liberona viime vuodet pelannut Tuuli Tuominen on siirtynyt yleispelaajan paikalle.

Taylor Collombin ja Eevi Lehmus on nähty hakkurin paikalla.

Lehmuksen, 18, lisäksi edustusjoukkueeseen on nostettu täydennyksiksi Sanni Suomela, 17, ja Siiri Nielikäinen, 15.

Lauantaina Hämeenlinna taisteli kotikentällään 3-2-voiton Puijo Wolleysta.