Akaa-Volley löi Suomen mestarit ja nousi liigassa ykköseksi

Kuva: CEV.eu

Hurrikaani-Loimaan sarjajohto jäi lyhytaikaiseksi, sillä Akaa-Volley otti lauantaina kärkipaikan lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Akaa kaatoi kotikentällään hallitsevan Suomen mestarin VaLePan erin 3-1. VaLePalle tappio oli euro-ottelut mukaan lukien peräti viides putkeen.

– Kaksi ensimmäistä erää oltiin aika tuuliajolla, VaLePan hakkuri Urpo Sivula myönsi.

– Kolmannessa pelaaminen oli vähän parempaa. Neljännessä tehtiin hyvässä johtoasemassakin niin sanottuja tyhmiä ja tarpeettomia suorituksia, kun olisi pitänyt vain ottaa yksinkertaisesti tilanne keskelle kenttää ja lähteä hyökkäämään. Turhaa sohlaamista, Sivula kiteytti.

Matej Smidl, Akaan hakkuri, oli jälleen hurjalla pelipäällä ja tykitti 32 pistettä. VaLePa-kollega Sivula ehti 28 pisteeseen, ja yleispelaaja Franca tuki 19 pinnalla.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari, joka on entinen VaLePan pelaaja, tervehti tulosta ilolla.

– Totta kai täytyy olla tyytyväinen, kun pystytään VaLePa kaatamaan. Sen voittaminen on kuitenkin aika harvinaista herkkua, sanoi Kunnari.

Kyyjärven KyKy-Betset palasi voittokantaan yhden tappion jälkeen ja löi kotonaan Raision Loimun 3-2.

Renars-Pauls Jansons hakkuroi Kyyjärvelle 27 pistettä, ja libero Joel Andersson oli erinomainen kenttäpuolustuksessa ja aloitussyötön vastaanotossa. Loimun tuotteliain oli Ali Fazli (21 pistettä) ja tehokkain Felix Egharevba (+9).

Alkukauden vaikeuksistaan selviytynyt Savo Volley pidensi voittoputkeaan kaatamalla vieraissa TUTO Volleyn 3-1. Savo on voittanut neljä ottelua perättäin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti nousi kärkeen. Salolaisjoukkue kukisti vieraissa LP-Vampulan 3-1. Viesti hävisi ensimmäisen erän kokonaista 8-25, mutta vei ryhtiliikkeen tehtyään seuraavat kolme settiä.

Viesti oli erityisen vahva torjunnassa ja vei blokkipisteet 13-3. Emmi Mäki-Kojola ja Clemence Garcia ottivat kumpikin neljä torjuntapinnaa.

LP Kangasala venytti voittoputkensa kolmeen otteluun, kun OrPo kaatui suoraan 3-0.

Hakkuri Iina Andrikopouloun ollessa poissa yleispelaajat Viivi Pyhäjärvi (18 pistettä) ja Neea-Maria Joki (12) saivat runsaasti tarjoilua passari Emmi Jaloselta. Heini Ahtola tuurasi hakkurin paikalla ja sai seitsemän pinnaa kasaan.

Hakkuri Polina Kotshetkova ei saanut itseään pelikuntoon, joten sopimus hänen ja OrPon välillä purettiin. Orivedelle on jo hankittu uusi hakkuri.

Kovia kokenut Hämeenlinnan Lentopallokerho taisteli kotihallissaan 3-2-voiton Puijo Wolleysta. Hämeenlinna joutuu tulemaan loppukauden toimeen ilman kahta avainpelaajaansa – lue tilanteesta lisää tästä.

Perjantaina miesten liigassa Hurrikaani voitti Kokkolan Tiikerit ja Savo Volley Raision Loimun.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina naisten otteluilla Pölkky Kuusamo – Nurmon Jymy ja OrPo-Puijo.

Maanantaille ovat vielä luvassa miesten ottelu TUTO-Akaa ja naisten mittelö Arctic Volley – Jymy.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Hurrikaani-Tiikerit 3-1
Savo-Loimu 3-1

Akaa-VaLePa 3-1
KyKy-Loimu 3-2
TUTO-Savo 1-3

Hämeenlinna-Puijo 3-2
Kangasala-OrPo 3-0
Vampula-Viesti 1-3

Pölkky-Jymy 3-0
OrPo-Puijo 0-3