Mitä lentopallon Mestaruusliigan pitkänä viikonloppuna tapahtui?

Kuva: CEV.eu

Kun joulukuun ensimmäinen otteluviikonloppu on takana, lentopallon Mestaruusliigan kärkijoukkueina komeilevat Akaa-Volley ja Pölkky Kuusamo.

Viikonvaihde venyi maanantaille asti. Lentopallo.info nostaa pitkän viikonlopun ilmiöt seuraavasti.

5. OrPo: Nousutrendiä luvassa. OrPo joutui pelaamaan pitkään ilman varsinaista hakkuria Polina Kotshetkovan loukkaannuttua. Hänen tilalleen hankittiin viime viikolla Milka Stijepic, joka ehti jo debytoida sunnuntaina. Hänen ensiesiintymisessään tuli tappio Puijo Wolleylle, mutta Orivedellä on nyt lupa odottaa parempaa tuloskuntoa.

Kunhan vastaanottopeli ja itseluottamus kohenevat, OrPo on valmis vääntämään paikasta viiden parhaan joukkoon.

4. Savo Volley: Alkukauden tuska (neljä tappiota) alkaa olla mennyttä. Savo on saanut pelaamiseensa rutkasti lisää ryhtiä, ja neljästä viime kamppailusta on tullut vain voittoja ja täysiä kolmen pisteen potteja. Pitkänä viikonloppuna Savo löi Raision Loimun ja TUTO Volleyn.

Yksittäisiä – ja odotettuja – onnistujia ovat liigan keskitorjujapörssin ykköseksi noussut Jakub Kovac ja hakkuritilaston kakkoseksi kivunnut Joonas Jokela.

3. Puijo Wolley: Nousutrendiä luvassa, osa kaksi. Tuore yleispelaajahankinta Aniah Palmer alkaa saada pelaamistaan kuosiin, ja hakkuri Megija Dambrehte kuntoutuu. Sunnuntaina tuli OrPosta makea voitto, joka toi täydet pisteet ja vei kuopiolaisryhmän lisäksi lentopallon Suomen cupin neljän parhaan joukkoon.

Hallitseva SM-pronssimitalisti on hävinnyt otteluita enemmän kuin voittanut, mutta kevään koittaessa ryhmä keikauttanee saldon myönteiseen suuntaan. Ennen joulua haastetta kuitenkin riittää, sillä viimeiset vastustajat ovat Pölkky Kuusamo ja LP Viesti.

2. Pölkky Kuusamo: Suomen mestari lähti kauteen suurimpana suosikkina, ja sellaisen tapaan se on myös esiintynyt. Kahdeksan ottelua, kahdeksan voittoa, täydet 24 sarjapistettä ja erät 24-3: saldo kertoo olennaisen.

Kuudessa viime kamppailussa Pölkky on hävinnyt vain yhden erän. Menestyksen arvoa lisää se, että kuuden ottelun putkessa ovat kaatuneet sarjan kärkipäähän ennakoidut LP Viesti ja LP Kangasala, molemmat luvuin 3-0.

1. Akaa-Volley: Nyt on draivia. Akaa menestyy niin Euroopan kentillä kuin kotimaan liigassa. Akaa-Volley on edennyt 16 parhaan joukkoon Challenge Cupissa, ja viikonloppuna se otti haltuunsa myös Mestaruusliigan kärkipaikan.

Perjantaina Hurrikaani-Loimaa nousi sarjakärkeen voittamalla Kokkolan Tiikerit, mutta vain hetkeksi. Akaa kaatoi lauantaina hallitsevan Suomen mestarin VaLePan, vaikka joutui turvautumaan farmikomennukseenkin. Maanantaina jalka jo hieman painoi TUTO Volleyn vieraana, mutta niin vain Olli Kunnarin luotsaama miehistö kairasi 3-2-taisteluvoiton.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Hurrikaani-Tiikerit 3-1
Savo-Loimu 3-1

Akaa-VaLePa 3-1
KyKy-Loimu 3-2
TUTO-Savo 1-3

TUTO-Akaa 2-3

Hämeenlinna-Puijo 3-2
Kangasala-OrPo 3-0
Vampula-Viesti 1-3

Pölkky-Jymy 3-0
OrPo-Puijo 0-3

Arctic-Jymy 3-1