Emmi Riikilä takaisin lentopallon Mestaruusliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Emmi Riikilä tekee odotetun paluun liigakentille.

Yleispelaajana vaikuttava Riikilä, 24, on liittynyt Nurmon Jymyn vahvuuteen. Hän on ollut pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Riikilä on aiemmin edustanut Jymyä, Hämeenlinnan Lentopallokerhoa ja LP Kangasalaa. Marraskuussa 2022 Riikilä kärsi polvivamman, joka vaati leikkaushoitoa.

– Kuntoutusprosessi on ollut vaikea, ja välillä on tullut hetkiä, jolloin olen ajatellut, että tämä oli tässä, Riikilä sanoo Jymyn tiedotteessa.

– Olen treenannut Jymyn 1-sarjajoukkueen kanssa ja käynyt Akatemian (Jymyn kakkosjoukkueen) aamuharkoissa. Pääsin liigatreeneihin ensin auttamaan ja sitten myös treenaamaan. Ne ovat olleet askelia, jotka ovat luoneet uskoa ja toivoa siihen, että sopimuskin vielä jossain vaiheessa johonkin seuraan syntyy, Riikilä taustoittaa.

Riikilä aloitti liigauransa Jymyssä kaudella 2015-16. Sähäkät esitykset toivat siirron Hämeenlinnaan kaudeksi 2018-19, ja pelaaja otti myös paikan Suomen maajoukkueessa. Riikilän uran toistaiseksi paras vaihe ajoittui EM-kisoihin 2021, joissa hän nousi joukkueen parhaaksi yleispelaajaksi.

Keväällä 2022 Riikilä saavutti Kangasalan joukkueessa SM-hopeaa. Nyt Jymy avaa tien uudelle tulemiselle.

– Olen ollut tyytyväinen siihen ymmärrykseen, jota täällä minua kohtaan on ollut. Kun palaa takaisin, on tärkeää, että on tuttu ja turvallinen ympäristö. Tähän tilanteeseen tämä on oikea paikka minulle, Riikilä sanoo.

Nurmolaisjoukkueen kausi Mestaruusliigassa on ollut hyvin takkuinen, ja tilillä on vasta yksi sarjapiste. Voittotili on avaamatta. Valmentajakuvio on vaihtunut moneen kertaan, ja pelaajistossakin on tapahtunut. Äskettäin Riikka Valkonen (kuvassa alla) palasi tauon jälkeen liigaryhmään.

Kuva: JymyVolley

Sunnuntaina Jymy saa vieraakseen LiigaPlokin. Kyseessä on jumbofinaali, mutta Riikilälle merkittävä hetki.

– Se voi olla aika tunteikasta. On pelaajalle tosi iso juttu (palata kentälle), ja se luo uskoa tekemiseen, pelaaja kommentoi.

LP Viesti: Nuori libero Nitta Korhonen on siirtynyt Nurmosta LP Viestin organisaatioon. Viestin mukaan Korhonen pelaa pääosin 1-sarjajoukkueessa ja junioreissa.

Arctic Volley: Rovaniemeläisten uusi vahvistus on kanadalainen Adriel Goodman. Lue lisää tästä.

Raision Loimu: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa viime kaudella Loimua edustanut Seth Golleher on löytänyt uuden seuran Tanskasta. Hän liittyy Nordenskovin vahvuuteen.