Arctic Volley vahvistuu Adriel Goodmanilla

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Arctic Volley vahvistaa joukkuettaan.

Kanadalainen yleispelaaja Adriel Goodman liittyy rovaniemeläisjoukkueeseen loppukaudeksi. Hänellä on kokemusta Kanadan yliopistoliigasta ja Calgaryn joukkueesta.

Goodmanin yliopistoura päättyi vuonna 2020, ja sen jälkeen hän on pelannut beach volleyta.

Jukka Lehtosen valmentama Arctic otti viikonloppuna kauden kuudennen voittonsa ja nousi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Goodmanin hankinnan myötä mahdollisuudet pudotuspelipaikan saavuttamiseen paranevat.

Goodman ehti jo tunnelmoida uravalintaansa somessa:

View this post on Instagram

A post shared by Adriel Goodman (@slaydriel)

Lehtonen tietää, että Goodman on erittäin urheilullinen pelaaja, jolla on selkeä tavoite kehittyä.

– Tärkeimpänä asiana pelillisen potentiaalin lisäksi on se, että Adriel tuo persoonana lisäarvoa joukkueeseen. Sen (koeajan) aikana kävi selväksi, että Adriel halutaan osaksi joukkuetta ja myös se, että hän itse piti joukkueen tekemisestä ja harjoitteluympäristöstä, Lehtonen sanoi Arcticin verkkosivuilla.

Arctic Volley pelaa sunnuntaina kotonaan OrPoa vastaan. Goodmanin on määrä olla jo tuolloin kokoonpanossa.

Puijo Wolley: Kuopiolaisjoukkue kävi maanantaina hakemassa 3-0-voiton LiigaPlokin kotisalista. Erät päättyivät pistein 25-17, 25-18 ja 25-22.

Kamppailun paras pisteentekijä oli Puijon yleispelaaja Emilia Kääntä, joka ehti 14 pinnaan. LiigaPlokikin esiintyi yritteliäästi, mutta virheet ja vaisu hyökkäystehokkuus koituivat kotijoukkueen kohtaloksi.

– Meillä oli alla hyvä treeniviikko ja laadukasta tekemistä päivästä toiseen. Se näkyi tässä ottelussa. Torjuntapelimme onnistui. Syötöllä saimme hyvää painetta, ja se edesauttoi torjunnassa, Puijon valmentaja Pekka Seppänen paketoi.

Nousukuntoinen Puijo Wolley on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Toisen kerran perättäin hävinnyt LiigaPloki tuskailee playoff-viivan alapuolella yhdeksäntenä.

Pistepörssit: Maanantain ottelun jälkeen naisten lentopalloliigan pistepörssiä johtaa LP Viestin Darja Butkevitsh (366 pistettä), ja miesten pörssikärjessä on Akaa-Volleyn Matej Smidl (415).

Kuva: CEV.eu

Neea-Maria Joki, LP Kangasala, johtaa naisten liigan ässätilastoa 38 merkinnällään. Smidl (kuvassa yllä) on miesten liigan ässäykkönen samalla lukemalla.

Naisten liigan torjuntapisteykkönen on Hämeenlinnan Lentopallokerhon Vera Klimovitsh (53), ja miesten liigassa kärkipaikkaa pitää Savo Volleyn Jakub Kovac (51).