Nikula kieputti maailman huippuja – sensaatiotulos

Kuva: CEV.eu

Vuoden toisella viikolla oli tarjolla runsaasti lentopallotoimintaa niin kotimaan liigassa kuin kansainvälisillä kentillä.

Lentopallo.info nostaa tässä artikkelissa viikon kohokohdat.

Sunnuntai 14.1.

Lentopallon Mestaruusliigan viikon viimeiset ottelut:

VaLePa-KyKy 3-0

Neljästä viime ottelustaan kolme voittanut VaLePa nousi sarjassa kolmanneksi. KyKy-Betsetille tappio oli kolmas perättäinen.

– Voitto tuli 3-0, ja kyllä siihen pitää olla tyytyväinen. Ei näitä näin selviä ja ehjiä pelejä ole tällä kaudella montaa ollut. Näitä me tarvitaan lisää, VaLePan passari Mikko Esko totesi.

– Vireystila oli koko joukkueella hyvä, joka jätkä oli mukana pelissä alusta asti. Mentiin pallojen perään ja yritettiin loppuun asti, lisäsi Esko.

Kangasala-Arctic 1-3

Kauden kuudennella voitollaan Arctic Volley nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle, kahdeksanneksi. Kangasala pitää hallussaan naisten liigan kolmatta sijaa.

Lauantai 13.1.

Viikon vilkkain liigailta:

Akaa-KyKy 3-0
Hurrikaani-TUTO 3-0
Loimu-VaLePa 3-1
Savo-Hurmos 2-3

Hämeenlinna-Arctic 3-1
Vampula-Kangasala 2-3
OrPo-Jymy 3-1

11.1. Sammelvuon joukkueelle tappio, Akaalle hieno voitto

Tuomas Sammelvuon valmentama puolalaisjoukkue ZAKSA on joutunut yllättäviin vaikeuksiin, ja haasteet jatkuvat. Mestarien liigan alkulohko-ottelussa ZAKSA taisteli vieraissa Olympiakosia vastaan.

Kuva: CEV.eu

Vaikeudet jatkuivat, ja Olympiakos voitti suoraan 3-0. ZAKSAlla on täysi työ päästä edes alkulohkosta jatkoon.

Akaa-Volley hakee Euroopan kolmoskisassa Challenge Cupissa paikkaa neljän parhaan joukkoon. Akaa pelasi torstai-iltana ensimmäisessä osaottelussa vieraissa espanjalaista Teruelia vastaan.

Akaa otti komeasti 3-0-vierasvoiton ja on kahden erävoiton päässä välieristä.

10.1. Koskelo ja Kokkonen esiintyivät edukseen

Eurooppalaisessa lentopalloillassa olivat vauhdissa Joel Banksin valmentama Berlin RV sekä Roosa Koskelon Stuttgart ja Suvi Kokkosen Potsdam. Joukkueet kisaavat Mestarien liigassa.

Berlin voitti vieraissa Benfican 3-1.

Stuttgart taisteli 3-2-kotivoit0n Rzeszowista, ja Potsdam kaatoi kotonaan Grot Budowlani Lodzin 3-1. Sekä Koskelo että Kokkonen pelasivat täydet ottelut.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa käytiin ottelu LP Viesti – LiigaPloki. Kotijoukkue oli Salossa vahvempi lukemin 3-0. Viestin Darja Butkevitsh (14) ja LiigaPlokin Duska Kenjalo (10) olivat joukkueittensa pisteykköset.

9.1. Nikula huippuvireessä Mestarien liigassa

Eurocupeja pelataan kaikilla kolmella tasolla (Mestarien liiga, CEV Cup, Challenge Cup). Hakkuri Aaro Nikulan edustama romanialaisjoukkue Arcada Galati sai vieraakseen huippujoukkue Civitanovan Mestarien liigassa.

Nikula esiintyi loistavasti, ja Arcada Galati otti sensaatiomaisen 3-2-voiton yhdestä maailman parhaista lentopallojoukkueista.

Nikula tuli vaihdosta avauskuusikkoon toisessa erässä ja osoittautui pitelemättömäksi. Suomalaishakkuri latasi 20 pistettä ja päätti hyökkäyspaikkansa 55-prosenttisesti suoraan pisteeseen.

Voitto oli Arcada Galatille toinen kauden Mestarien liigassa.

Kaisa Alangon edustama Paris Saint Cloud voitti CEV Cupissa Mladost Zagrebin vieraissa 3-0. Luottopassari oli tutusti avauksessa kaikissa erissä. Pariisilaisjoukkue on nyt lähellä etenemistä neljän parhaan joukkoon, ja toinen osaottelu pelataan Ranskassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti Akatemia ratkaisivat Suomen Cupin viimeisen jaossa olevan puolivälieräpaikan. Hämeenlinna voitti 3-0 ja eteni helmikuussa käytävään lopputurnaukseen.

8.1. Tervaportille kunniaa

Suomen urheilutoimittajien yhdistys valitsi Eemi Tervaportin vuoden lentopalloilijaksi. Passari edusti Suomea EM-kisoissa ja olympiakarsinnoissa. Seurajoukkue Jastrzebski Wegielissä tuli huippuluokkaisen Puolan liigan mestaruus sekä loppuottelupaikka Mestarien liigassa.

Kuva: Piotr Sumara, PLS

Kaudeksi 2023-24 Tervaportti siirtyi ukrainalaiseen Epicentr-Podoliani-joukkueeseen.