Hämeenlinnan Lentopallokerhon vuoro päästää hätähuuto

Taloudelliset haasteet asettavat seurat ahtaalle lentopallon Mestaruusliigassa. Nyt erityisissä vaikeuksissa on Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Lentopallokerho tiedotti tilanteestaan tiistaina.

– Olemme toimineet erittäin tiukassa taloudellisessa tilanteessa koko kauden ajan, seura ilmaisi tiedotteessaan.

Vuosi sitten Hämeenlinnan Lentopallokerho joutui myrskyn silmään häirintätapausten tultua julki. Tutkinnan tuloksena seura sai sakot, ja häirintään syylliseksi katsottu henkilö asetettiin edustuskelvottomaksi kolmen vuoden ajaksi.

Lentopallokerho puolestaan reagoi ja kertoi ottavansa käyttöön tiukan vastuullisuusohjelman.

Tiistaina Lentopallokerho myönsi, että kohun myötä seura menetti tukijoita, ja uusien tukijoiden saaminen on ollut vaikeaa.

Lisäksi pelaajarintamalla on ollut suuria vaikeuksia tällä kaudella. Ydinpelaajat Victoria Deisl ja Anna Shumeiko loukkaantuivat syksyllä niin pahoin, etteivät he enää tällä kaudella pelaa. Lisäksi yksi pelaaja sairastui, ja kahdelle ulkomaalaispelaajalle annettiin lähtöpassit.

Deisl ja Shumeiko loukkaantuivat samassa euro-ottelussa marraskuussa 2023.

– Henkilöstökulut ovat olleet ennakoitua suuremmat. Toisaalta ensi kauden joukkueen muodostamiseksi on tehty paljon työtä jo tässä vaiheessa, Lentopallokerho kertoi tiedotteessaan.

Lentopallokerho korostaa, että sen tavoite on pelata Mestaruusliigassa ensi kaudellakin ja tavoitella sarjan kärkisijoja.

Tavoitteen saavuttamiseksi seura on aloittanut tukikampanjan, jossa myydään 50 euron hintaisia tukilippuja. Lue kampanjasta lisää tästä.

Hämeenlinna lähti naisten lentopalloliigan kauteen hallitsevana SM-hopeamitalistina ja mitalikandidaattina. Sesonki käynnistyi varsin hyvin, mutta Deislin ja Shumeikon loukkaantumisten jälkeen joukkue on voittanut 13 liigaottelustaan vain kaksi.

Ennen 14. helmikuuta pelattavia otteluita Hämeenlinna oli sarjassa kuudentena, kolme pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella.

Lentopallossa runsaasti tukikampanjoita

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa muillakin joukkueilla on ollut taloudellisesti vaikeaa varsinkin koronaviruspandemian ja dramaattisesti muuttuvan maailmantilanteen vuoksi.

Helmikuussa 2023 LP Kangasala ilmoitti, että sen oli saatava kasaan lisätuloja kauden loppuun pelaamiseksi. Tuloja kasattiin tukiottelulla. Samoihin aikoihin tukiotteluita järjestivät myös LiigaPloki ja miesten lentopalloliigan Vantaa Ducks.

Tällä kaudella erityisistä ongelmista on ilmoittanut miesten liigan TUTO Volley. Turkulaisseura tiedotti viime joulun alla, että jatko lentopallon Mestaruusliigassa kuluvan kauden jälkeen on uhattuna. TUTOn nykyiset taustatoimijat ovat mukana vielä tämän kauden ajan. Sen jälkeen seurassa on suuri muutos edessä.

Runsas vuosi sitten paljon julkisuutta sai Karelian Hurmoksen hanke, joka houkutteli Joensuussa käytyyn liigaotteluun 1 500 katsojaa ja lopulta turvasi seuran tulevaisuuden.

Aina tukikampanjatkaan eivät auta. Viime vuosina rovaniemeläinen Perungan Pojat ja oululainen Lentopalloseura Etta ovat joutuneet jättämään Mestaruusliigan taloussyistä.