Mitä lentopallon Mestaruusliigan viikolla tapahtui?

Lentopallon Mestaruusliigassa on runkosarjaa jäljellä vajaa kuukausi, joten nyt aletaan tähyillä yhä tiiviimmin pudotuspeli- ja karsinta-asetelmia.

Lentopallo.info nostaa seuraavassa viikon 7 kohokohtia.

Sunnuntai 18.2.

Viikon viimeiset liigaottelut. Vantaa Ducks pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Mäntyharjulla ja kärsi 0-3-tappion TUTO Volleylle. Hurrikaani taas venytti sarjajohtonsa kolmeen pisteeseen kaadettuaan vieraissa Karelian Hurmoksen.

TUTOlle sarjapisteet alakastin kamppailusta olivat hyvin tärkeät. Mäntyharjulta kotoisin oleva TUTO-libero Ville Sihvonen oli voiton jälkeen tyytyväinen mies.

– Kotisalissa pelaamisesta tuli ekstralatausta, mahtava tapahtuma. Ja kun otimme 3-0-voiton tässä vaiheessa kautta, hieno homma. Kun saamme virheitä karsittua, olemme hyvä joukkue. Varmuutta ja tasaisuutta lisää, Sihvonen sanoi.

Ducks-TUTO 0-3
Hurmos-Hurrikaani 1-3

Vampula-Jymy 3-1

Lauantai 17.2.

Lauantain iltapäivässä ja illassa nähtiin kaksi miesten ja kaksi naisten kamppailua. Ottelu LiigaPloki-Hämeenlinna lykättiin maaliskuun 4. päivälle.

Yllätyksestä vastasi Arctic Volley, joka voitti kotonaan hallitsevan Suomen Cupin mestarin Puijo Wolleyn erin 3-1. Tuore vahvistus Adriel Goodman on päässyt nopeasti sisään rovaniemeläisjoukkueen järjestelmään.

– On ollut hienoa nähdä, miten joukkue on kehittynyt. Olimme tosi innokkaita näyttämään kotiyleisölle hyvää pelaamista, ja olemme tosi tyytyväisiä ottelun lopputulokseen, Goodman kommentoi.

Pölkky Kuusamo on voittanut kaikki 21 otteluaan ja on jo varmistanut runkosarjan voiton.

Savo-Tiikerit 3-2
VaLePa-Akaa 3-0

Arctic-Puijo 3-1
Pölkky-Kangasala 3-1

Keskiviikko 14.2.

Harvinaisen mielenkiintoinen, laaja ottelukierros keskellä viikkoa. Miesten liigassa voitokkaat olivat Akaa-Volley, TUTO Volley, KyKy-Betset sekä mestarijoukkue VaLePan kaatanut Kokkolan Tiikerit.

Tiikereiden yleispelaaja Lauri Jylhä luonnehti kamppailua ”pitkäksi väännöksi”.

– Meillä oli käynnistymisvaikeuksia. Oli mahdollista ottaa kolme pistettä, mutta Upin (Urpo Sivula) syöttövuoro käänsi (neljännen) erän. Ei sitä kannattanut jäädä harmittelemaan tai jossittelemaan, vaan olimme taas valmiina viidenteen erään. Kentällä oli kaksi hyvää joukkuetta, Jylhä kommentoi.

Naisten liigassa Pölkky Kuusamo otti kauden 20. perättäisen voittonsa, ja LP Kangasala nipisti 3-2-voiton Nurmon Jymyn vieraana. OrPo puolestaan napsi tärkeät kolme pistettä lyömällä vieraissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Akaa-Savo 3-0
Hurmos-TUTO 2-3
KyKy-Ducks 3-1
Tiikerit-VaLePa 3-2

Hämeenlinna-OrPo 1-3
Jymy-Kangasala 2-3
Pölkky-Arctic 3-0

LP-Vampulan ja LiigaPlokin välinen ottelu lykättiin LiigaPlokin joukkueessa ilmenneiden useiden sairastumisien vuoksi.

Hämeenlinna: Seura tiedotti talousvaikeuksistaan. Lue lisää tästä.

Tiistai 13.2.

Liigakärkenä viikon aloittanut Hurrikaani-Loimaa kärsi ensimmäisen tappionsa lähes kuukauteen. Savo Volley oli vierasottelussaan väkevämpi erin 3-2.

– Vierasvoitto tyydyttää, totta kai. Samoin se, että pelaamisemme on kehittynyt. Vaikka kolmas erä meni meiltä täysin ohi, ei laitettu päätä pensaaseen. Syöttö- ja vastaanottopelissä pärjättiin, mutta torjuntapelissä on vielä parannettavaa, Savon päävalmentaja Timo Tolvanen kommentoi.

Savon alkukausi oli nihkeä, mutta nyt alla on Suomen Cupin voitto ja kolmen ottelun voittoputki liigassa.

Maanantai 12.2.

Lentopallo.info julkaisi paketin viimeisimpiä siirto- ja sopimusuutisia. Lue ne tästä.

Naisten lentopalloliigassa LP Kangasala antoi kyytiä kotonaan LiigaPlokille. Ottelu päättyi 3-0, eikä vierasjoukkue päässyt kertaakaan yli 21 pisteen.