Kangasalan tähtipelaaja loukkaantui loppuottelun ensimmäisessä pallossa

Pölkky Kuusamo aloitti lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelut voitokkaasti.

Kuusamolaiskotijoukkue löi LP Kangasalan ensimmäisessä loppuottelussa suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-15, 25-21 ja 25-18.

Joukkueiden parhaat pisteentekijät olivat Pölkyn Carlyle Nusbaum (16) ja Kangasalan Viivi Pyhäjärvi (11). Nusbaum ja Kangasalan Laura Laukkanen ottivat kumpikin neljä torjuntapinnaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelusarja alkoi LP Kangasalan kannalta äärimmäisen epäonnisesti.

Kangasalan hakkuri Iina Andrikopoulou loukkaantui heti ensimmäisessä pallossa. Hän näytti taittavan oikean nilkkansa tullessaan alas torjunnasta.

Andrikopoulou sai välittömän ensiavun kentällä, minkä jälkeen hänet autettiin pois pelialueelta. Hänen tilalleen tuli Heini Ahtola.

Kangasala aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa Andrikopoulou oli hakkurina ja tällä kaudella useimmin hakkurina nähty Neea-Maria Joki yleispelaajana.

Toiseen erään Joki siirtyi hakkuriksi, ja toisen yleispelaajan paikan Viivi Pyhäjärven rinnalla otti Iida Pöllänen.

Andrikopoulou, maajoukkuetason pelaaja, on ollut kahden viime kauden aikana runsaasti poissa tositoimista sitkeän sairastelun takia. Välillä hän on hakenut vauhtia 1-sarjastakin. Nyt hänen paluunsa aloituskuusikkoon jäi hyvin lyhytaikaiseksi.

– Ensimmäinen ajatus oli se, ettei tämä voi olla totta. Se oli koko joukkueelle iso sokki, Pyhäjärvi kommentoi Andrikopouloun poikkeuksellista epäonnea.

Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen puolestaan totesi, ettei ottelusarja voisi murheellisemmin alkaa ja että koko joukkue oli tapahtuneen jälkeen useiden pallojen ajan ”tiedottomassa tilassa”.

Mestaruusliigassa Andrikopoulou on edustanut myös LP-Vampulaa ja LP Viestiä.

Kuusamon aloituskuusikossa pelasivat passari Sofia Lehto, hakkuri Lexi Pollard, keskitorjujat Amiya Jones ja Bettina Yli-Sissala sekä yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer. Liberona toimi Juulia Jäppinen.

– Kun katsotaan kokonaisuutta, niin peli pysyi hyvin koossa. Ei ollut pitkiä heikkoja jaksoja. Molemmat joukkueet syöttävät hyvin, ja silloin vastaanotossa voi olla pelaajilla vaikeaa. Mutta sain riittävän hyvin pallot hyökkääjille. Heille kuuluu suurin ansio voitosta, Pölkyn passari Lehto sanoi Ylen mukaan.

Kuva: CEV.eu

Pölkyn ja Kangasalan välisessä loppuottelusarjassa SM-kullan valtaaminen vaatii neljä otteluvoittoa. Pölkky on voittanut kaksi viimeisintä Suomen mestaruutta, kun taas Kangasalalla ei ole vielä liigakultaa.

Toinen finaali mitellään keskiviikkona Kangasalla.

Sunnuntaina käytiin myös ensimmäinen pronssiottelu. Siinä kotijoukkue Puijo Wolley voitti LP-Vampulan erin 3-1. Toinen pronssiottelu pelataan Huittisissa keskiviikkona. Jos otteluvoitot menevät tasan, heti toisen kamppailun perään pelataan ns. kultainen erä.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuotteluissa kohtaavat Hurrikaani-Loimaa ja Akaa-Volley. Finaalit käynnistävät Loimaalla tiistaina.