Ikävä loukkaantuminen Suomen lentopallomaajoukkueessa

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaaja Aleksei Zhbankov loukkaantui perjantaisessa kesäliigan ottelussa. Suomi pelasi Romaniaa vastaan Euroopan kultaisessa liigassa.

Keskitorjujana pelaava Zhbankov näytti loukkaavan vasemman jalkansa tultuaan alas torjunnasta kamppailun toisessa erässä. Pelaaja autettiin nopeasti kentän sivuun saamaan hoitoa.

Zhbankovin tilalle tuli Miika Haapaniemi. Keskitorjuja Zhbankov, joka edustaa liigatasolla Raision Loimua, esiintyi edukseen varsinkin torstaisessa Tshekki-voitossa, jossa hän viimeisteli keskitorjujalle mainiot 15 pistettä.

Kuva: CEV.eu

Zhbankov, 20, on tuttu myös TUTO Volleyn ja Savo Volleyn väreistä. Hänen isänsä Ruslan Zhbankov on tehnyt pitkän uran Suomessa lentopalloilijana ja valmentajana.

Suomi menetti jatkomahdollisuutensa

Jobinpostia tuli Suomelle pelillisestikin, sillä Romania voitti ottelun erin 3-2. Suomi johti ottelua erin 2-0, joten tappio oli kirvelevä.

– Sensaatiomainen comeback Romanialta. Tshekin voittanut Suomi aloitti rohkeasti ja oli alussa vahvempi. Emme kuitenkaan panikoineet vaikeissakaan tilanteissa. Lopulta torjuntamme ja syöttömme ratkaisivat. Voitto oli tärkeä mielialalle ja tulevaisuudelle, Romanian lentopalloliitto viestitti.

Tshekin Karlovy Varyssa käyty Romania-ottelu oli Suomen viimeinen kamppailu Euroopan kultaisen liigan eli kesäliigojen kakkostason alkusarjassa. Suomelle kertyi kolme voittoa ja kolme tappiota.

Perjantaina Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Joonas Jokela, keskitorjujat Petteri Tyynismaa ja Aleksei Zhbankov sekä yleispelaajat Luka Marttila ja Niko Suihkonen. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Suihkonen oli Suomella sekä paras pistemies (21) että tehokkain pelaaja (+13). Marttila ja Jokela tekivät 14 pistettä mieheen. Ottelu oli kokonaisuutena varsin tasainen, mutta Romania osoitti paremmuutensa erityisesti torjunnassa.

Euroopan kultaisen liigan alkusarjassa on mukana 12 maata. Neljä parasta pääsevät Kroatiassa 15. ja 16. kesäkuuta pelattavaan lopputurnaukseen. Suomen saldo ei riitä lopputurnauspaikkaan.

Molemmat ottelunsa voittanut Suomen naisten lentopallomaajoukkue jatkaa Euroopan hopeisessa liigassa eli kesäliigojen alimmalla tasolla viikonvaihteessa. Unkarissa käytävässä osaturnauksessa Suomi kohtaa Latvian ja Unkarin.

Suomi löi Luxemburgin ja Portugalin Tampereella käydyssä ensimmäisessä kisaviikonlopussa.