Lentopallovalmentaja Stals aloittaa Loimun luotsina

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Raision Loimu on rekrytoinut uuden päävalmentajan. Hän on Austris Stals.

Viime kaudella Loimua luotsasi Kari Raatikainen. Hänet korvaa Stals, jonka monet muistavat myös pelaajana. Latvialainen edusti Napapiirin Pallokettuja vuosituhannen vaihteessa.

Stals on luotsannut Amber Volleyn Liettuan lentopallomestaruuteen ja työskennellyt lisäksi Latvian maajoukkueen apuvalmentajana. Raisoissa hän pääsee uusien haasteiden eteen ja odottaa sitä jo malttamattomasti.

– Minulle on tärkeää integroitua mahdollisimman pikaisesti Loimu-perheeseen. Pelillisesti kaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen, sillä näen pelaajissamme ison potentiaalin, Stals sanoi Raision Loimun tiedotteessa.

– Odotan sitä, että pääsen tutustumaan pelaajiin ja tekemään meistä ison perheen, jolla on yhteinen tavoite, eli päästä taistelemaan Mestaruusliigan mitalista, lisäsi Stals.

Passari Tomi Saarinen ja hakkuri Ali Fazli ovat nimekkäitä lähtijöitä Raisiosta, ja listalle liittyy myös keskitorjuja Aleksei Zhbankov. Hän siirtyy Nova Tech Lycurgus -joukkueeseen Alankomaiden liigaan.

– Halusimme fyysistä läsnäoloa verkon keskustaan. Alekseilla on paljon annettavaa hyökkäyksessä ja torjunnassa. Hän sopii hyvin joukkueeseen, jota olemme rakentamassa. Ammattimainen kaveri, joka on hyvässä kunnossa, joukkueen valmentaja Mark Lebedew kommentoi.

Hurrikaani-Loimaa: Hallitsevan Suomen mestarin uusi joukkue on kasassa. Viimeinen kansainvälinen rakennuspalikka on Zachary Hollands, joka taitaa niin yleispelaajan kuin liberon pelipaikat. Hän menestyi hyvin urallaan kotimaansa Kanadan yliopistosarjassa.

Yleispelaajaosastoaan Hurrikaani täydentää 17-vuotiaalla Mikko Määtällä, joka tulee Loimaalle Kuortaneelta. Rovaniemeltä kotoisin oleva Määttä teki kaksivuotisen sopimuksen.

Kokkolan Tiikerit: Mikko Räsänen siirtyy Akaa-Volleysta Kokkolaan. Yleispelaaja on kerännyt liigassa kannuksia erityisesti vaarallisilla aloitussyötöillään. Räsäsen pelaaminen Tiikereissä ei ole satavarmaa, sillä hänen sopimuksessaan on 14. heinäkuuta asti voimassa oleva ulkomaanpykälä.

Lupaavat pelaajat Walter Schreck (syntymävuosi 2007), Niko Kaustinen (2006) ja Atte Leppälä (2006) nousevat Tiikerien liigarinkiin.

KyKy-Betset: Kyyjärven lentopalloylpeys on kiinnittänyt David Jannessonin keskitorjujan tontille. Ruotsalaisella pelimiehellä on 24 vuotta ikää ja 198 senttimetriä pituutta.

Savo Volley: Passari Kevin Rodriguez palaa kotikonnuilleen Puerto Ricoon.

Riikilä siirtyy LP Viestiin

Salolainen LP Viesti teki kesän toistaiseksi merkittävimmän hankintansa värväämällä yleispelaaja Emmi Riikilän. Suomen maajoukkueestakin tuttu Riikilä on pelannut liigaa aiemmin Nurmon Jymyssä, Hämeenlinnan Lentopallokerhossa ja LP Kangasalassa.

– Usein ollaan neuvoteltu, ja tällä kertaa päästiin maaliin asti. Emmi on todella monipuolinen pelaaja ja vahvistaa vastaanotto- ja puolustuspeliämme paljon. Hän tuo tehokkuutta hyökkäykseen. Tuo varmasti myös johtajuutta ja vaatimustasoa joukkueeseen, urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen arvioi.

Kuva: CEV.eu

Riikilä, 25, on vuosien varrella nostanut tasoaan tasaisen varmasti, ja EM-kisoissa 2021 hän nousi Suomen parhaaksi yleispelaajaksi. Toisaalta loukkaantumiset ovat hidastaneet hänen uraansa.

LiigaPloki: Jayde Harris tulee Pihtiputaalle yleispelaajaksi. Pohjois-Amerikan yliopistosarjaa hän pelasi Portlandin ja Pohjois-Teksasin yliopistoissa. Nuori keskitorjuja Naomie Jeger siirtyy OrPosta LiigaPlokiin.

Arctic Volley: Yhdysvaltalainen Abby Brewster saapuu Rovaniemelle passariksi. Yliopistouran jälkeen hän käväisi pelaamassa Sveitsin liigassa.

– Pelitaitojen lisäksi Abby tuo joukkueeseen paljon lisää mentaalipuolelle. Nyt meillä on hyvä passarikaksikko (Brewster ja Neea Tasala), joka varmasti täydentää toisiaan ja auttaa joukkuetta toteuttamaan nopeaa ja aggressiivista hyökkäyspeliä, valmentaja Jukka Lehtonen sanoi.

LP-Vampula: Nanna Talvitie ja Tara Loijas toimivat Vampulan passareina ensi kaudella. Talvitie on ollut liigaringissä mukana parin vuoden ajan, kun taas Loijas tulee Huittisiin Hämeenlinnan Lentopallokerhosta.

Nurmon Jymy: Hakkuri Noora Rasinperä, 21, siirtyy Vaasan Kiistosta Nurmoon. Nooran sisko Oona Rasinperä pelaa LiigaPlokissa.

Pölkky Kuusamo: Suomen mestarien passari Sofia Lehto on löytänyt uuden seuran Itävallasta. Hänet nähdään vastedes Ti-Volley Innsbruckin väreissä.

Puijo Wolley: Passari Piper Matsumoto siirtyy Puolan kentille.