Sammelvuon miehistö takoo tulosta kesän huippuliigassa

Kuva: FIVB

Lentopallomaajoukkueiden välisten kesäliigojen kausi on miesten ratkaisuotteluita vaille valmis. Huippukilpailu Volleyball Nations Leaguen pudotuspeleissä nähdään myös Tuomas Sammelvuon valmentama Kanada.

Kanada sijoittui Volleyball Nations Leaguen (VNL) 16 joukkueen runkosarjassa viidenneksi. Voittoja kertyi kahdeksan ja tappioita neljä. Kanada otti kovia päänahkoja ja kaatoi muun muassa Brasilian, Yhdysvallat ja Japanin.

– Iso ja hieno voitto, Sammelvuo kommentoi Brasilian lyömistä.

– Olen tyytyväinen suoritusvarmuuteen, jollaista olemme esittäneet. Näissä otteluissa on taisteltava ja löydettävä ratkaisuja, koska jokainen vastustaja on niin korkeatasoinen, suomalaisvalmentaja lisäsi.

VNL:ssä oli muitakin suuria panoksia, sillä runkosarjassa liossa olivat viimeiset paikat Pariisin olympialaisten lentopalloturnaukseen. Slovenia, Serbia, Italia, Egypti ja Argentiina kuittasivat paikat olympiakentille. Katso kaikki joukkueet tästä.

Sammelvuon luotsaama Kanada ottaa VNL:n puolivälierissä mittaa Japanista. Muut puolivälierät ovat Slovenia-Argentiina, Puola-Brasilia ja Italia-Ranska. Kvartsit isketään torstaina ja perjantaina.

Naisten Volleyball Nations Leaguen voitti Italia, joka kaatoi loppuottelussa Japanin erin 3-1. Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin Italian hakkuri Paola Egonu.

– Ei tässä voi olla kuin onnelliset fiilikset! Ryhmämme on uskomaton, ja se näkyy kentällä. Toivottavasti tämä on vasta alkua. Turnaus oli raskas. Matkustimme paljon, mutta keskittyminen pysyi yllä, ja voitimme, keskitorjuja Anna Danesi sanoi VBTV:lle.

Jäljellä olleet naisten olympiaturnauksen paikat menivät Kiinalle, Italialle, Japanille, Kenialle ja Alankomaille.

Suomi pelasi kesäliigaa Euroopassa

Alemmat kesäliigat kamppaillaan Euroopassa. Kakkostaso on Euroopan kultainen liiga ja kolmostaso Euroopan hopeinen liiga.

Olli Kunnarin valmentama Suomen miesten lentopallomaajoukkue sijoittui kultaisessa liigassa seitsemänneksi kolmen voiton ja kolmen tappion saldolla. Suomen naisten lentopallomaajoukkue, jota luotsaa Nikolas Buser, eteni hopeisessa liigassa loppuotteluun asti, mutta kaatui Portugalille. Sijoitus oli siis toinen.

Kuva: CEV.eu

Kultaisen liigan voittivat Ukraina (miehet) ja Ruotsi (naiset). Israel (miehet) ja Portugali (naiset) nostivat hopeisen liigan pokaaleja.

Loppukesästä käydään vielä EM-karsinnat. Suomen naiset kohtaavat Sveitsin ja Saksan. Suomen miehet eivät osallistu karsintoihin, koska lentopallon EM-kisojen 2026 yksi alkulohko käydään Suomessa.