Karelian Hurmos teki pelaajahankintoja

Lentopallon miesten Mestaruusliigan kauteen valmistautuva Karelian Hurmos on tehnyt tukun pelaajahankintoja. Seura ei ole tiedottanut hankinnoista, mutta niistä kertoi sanomalehti Karjalainen.

Lehtitietojen mukaan Hurmoksen uudet kansainväliset kiinnitykset ovat hakkuri Garret Schnitker, yleispelaaja Ben Harrington ja keskitorjuja Toby Ezeonu. Kaikki ovat viimeksi esiintyneet Pohjois-Amerikan yliopistokentillä.

Karjalainen uutisoi, että tuoreita sopimuspelaajia ovat lisäksi Eetu Kulmala, Henri Strengell ja Ville Järnvall. Valmentajana jatkaa Daryl Tay.

Joensuulainen Hurmos nousi Mestaruusliigaan vuonna 2019 ja on haastanut suurempiaan kunnioitettavasti. Seura ajautui taloushaasteisiin ennen pitkää, mutta tammikuussa 2023 järjestetty varainkeräysottelu muutti suunnan takaisin positiiviseksi.

Viime kaudella Hurmos sijoittui viimeistä edelliseksi ja kaatoi ns. esikarsinnassa sarjajumbo Vantaa Ducksin.

Kokkolan Tiikerit: Malachi Murch on värvätty yleispelaajaksi Tiikereihin. Australialainen on tuttu Mestaruusliigasta, sillä hän pelasi muutama vuosi sitten Savo Volleyn joukkueessa.

– Kotimaan markkinoilla ei sopivia yleispelaajia löytynyt. Aika kova pelimies saatiin. Murch on vuosia ollut Australian maajoukkueen mukana ja myös tänä kesänä, Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä taustoitti.

Mikko Räsäsen oli määrä pelata yleispelaajana Kokkolassa, mutta ulkomaanpykälän nojalla hän pystyi siirtymään Espanjan sarjaan.

Raision Loimu: Hakkuri Veeti Nikkinen on sopinut jatkosta Loimun kanssa. Nikkinen, 22, kuuluu suomalaisen lentopalloilun lupauksiin, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet hänen kehittymistään. Raisiolaisten hakkuriosastolla riittää pituutta, sillä Nikkinen on 208-senttinen ja nuori nigerialaisiskijä Prince 206-senttinen.

Lisäksi Loimu tiedotti kiinnittäneensä Marko Yrjövuoren huolto- ja fysiikkatehtäviin. Hän on toiminut vastaavassa työssä muun muassa NHL-seura Los Angeles Kingsin ja NBA-seura Los Angeles Lakersin organisaatioissa.

Buettner yleispelaajaksi LP-Vampulaan

Lentopallon naisten Mestaruusliigan joukkue LP-Vampula on saanut uuden kauden ryhmänsä kasaan. Tiistaina seura kertoi kolmesta sopimuksesta.

Yhdysvaltalainen Caitlan Buettner tulee yleispelaajaksi. Iowan yliopistossa hyvää jälkeä tehnyt urheilija liittyy huittislaisten kokoonpanoon marraskuussa.

LP Kangasalassa liigavauhtia maistanut yleispelaaja Tessa Francke siirtyy Vampulaan. Keskitorjujaosasto täydentyy Ella Rajaniemellä, joka tulee Kuortaneelta.

Stefan Paunovicin valmentama LP-Vampula kuului viime kauden ilopillereihin. Joukkue nappasi runkosarjasta kolmannen sijan ja sijoittui lopulta pääsarjan neljänneksi.