Parhaat kotimaiset hankinnat naisten lentopalloliigassa

Kuva: CEV.eu

Kevät, kesä ja syksy ovat tuoneet jälleen tukun kiinnostavia pelaajasiirtoja lentopalloliigassa. Ovet ovat käyneet niin kansainvälisesti kuin liigan sisäisestikin.

Tässä artikkelissa pureudutaan lentopallon naisten Mestaruusliigan kuumimpiin suomalaisiin pelaajahankintoihin. Naisten pääsarja alkaa lauantaina 28. syyskuuta, jolloin pelataan viisi ottelua.

10. Annika Koivuniemi, LP Kangasala: Koivuniemi kuului viime kaudella joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin, vaikka aloitti sesongin vain 15-vuotiaana. Nyt yleispelaaja pääsee kehittymään hallitsevaan SM-hopeamitalistiin ja maajoukkueluotsi Nikolas Buserin valmennukseen.

9. Nea Subotic, Puijo Wolley: Tulikuuma prospekti on myös Subotic, joka on 18-vuotiaana ehtinyt kartuttaa kokemusta jo kahdessa liigajoukkueessa (Hämeenlinnan Lentopallokerho ja OrPo). Kuopiossa yleispelaajalle avautuu uran tähän mennessä paras tilaisuus nousta vastuunkantajaksi.

8. Anna Czakan, LP Viesti: Pari luokkaa kokeneempi hahmo on Czakan, joka tekee paluuta liigakentille terveyshaasteiden jälkeen. Keskitorjuja oli vuosien ajan yksi liigan parhaista pelaajista ja nousi Suomen maajoukkueeseenkin.

7. Veda Mansikkaviita, LiigaPloki: Alasarjoissa käynyt passari palasi viime kaudella pirteänä Mestaruusliigaan ja lukeutui Nurmon Jymyn runkopelaajiin. Saisiko Mansikkaviidan varma passipeli ja intensiivinen läsnäolo puhtia koko LiigaPlokin joukkueeseen?

6. Teija Vuorenmaa, Puijo Wolley: Tasaisesti suorittava yleispelaaja, joka voi tarvittaessa tuurata hakkurinakin. Viimeksi OrPossa nähty Vuorenmaa tunnetaan aloitussyötöstä, joka kuuluu liigan vaarallisimpiin.

Suomen mestareilla uusi passari

5. Nea Luntamo, Pölkky Kuusamo: Hallitseva Suomen mestari saa kotimaista täydennystä vahvuuteen palaavasta liberosta Sanna Häkkisestä sekä LP Viestistä tulevasta passarista Nea Luntamosta. Vaatimukset ovat Kuusamossa kovat, joten Luntamon on esitettävä parastaan ja mieluiten otettava edistysaskelkin.

4. Lotta Kukkonen, LP Viesti: Jos LP-Vampulalla olisi ollut viime kaudella vähänkin keskinkertaisempi passari, hakkuri Cheyenne Jones olisi tuskin yltänyt nähdyn kaltaisiin lukemiin. Salolaisjoukkue saa nyt sähäkästä passarista tarvitsemansa piristysruiskeen.

3. Netta Laaksonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Maajoukkuepelaaja ja Mestaruusliigan paras libero ottaa maisemanvaihdoksen useiden Viesti-vuosien jälkeen. Kerhon libero-osasto ja koko puolustuspelaaminen saavat valtavan buustin.

2. Ada Aronen, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Räväkkä yleispelaaja on tehnyt nousua kohti kotimaista huipputasoa parin kauden ajan. Vastuuta riitti OrPossakin, mutta nyt Aronen pääsee tärkeäksi osaksi joukkuetta, joka pyrkii tosissaan ja realistisesti liigan terävimpään kärkeen.

1. Emmi Riikilä, LP Viesti

Kuva: CEV.eu

Ilman poikkeuksellisen epäonnista loukkaantumishistoriaa Riikilä olisi Suomen maajoukkueen luottopelaaja ja iskisi palloa laadukkaassa ulkomaisessa liigassa. Viimeisimpien takaiskujen jälkeen yleispelaaja palasi viime kaudella kuntoutumaan Nurmon Jymyyn – liberoksi – mutta Salossa avautuu mahdollisuus aidolle comebackille. Ehjä kausi olisi hieno juttu niin pelaajalle, joukkueelle kuin suomalaiselle lentopalloilulle.