Erica Staunton: OrPon uusi vahvistus nousi salamana someilmiöksi

Lentopallon naisten Mestaruusliigan OrPoon siirtynyt Erica Staunton on yksi sarjan kuumimmista nimistä, vaikka yhtään ottelua ei ole vielä pelattu. Yleispelaaja on noussut nopeasti melkoiseksi someilmiöksi.

Yhdysvaltalainen Staunton kasvoi kansainvälisen tason lentopalloilijaksi Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa, jossa hän edusti Northwesterniä ja myöhemmin Georgiaa. Kesällä 2024 varmistui, että hän siirtyy Oriveden Ponnistukseen.

– Olen todella innoissani Suomeen muutosta ja ammattilaisuran aloittamisesta OrPossa. Tämä on mahtava liiga kehittää taitoja. Meillä oli todella hieno keskustelu Fabion (päävalmentaja Fabio Menta) kanssa, ja tunnen, että hänen valmennustyylinsä sopii persoonallisuuteeni ja pelityyliini, Staunton kertoi OrPon somekanavissa.

Siirron varmistumisen jälkeen oli vielä yksi mutka matkassa – ja hyvin positiivinen sellainen. Staunton kävi pelaamassa Filippiineillä Creamline Cool Smashers -joukkueessa, joka puhdisti palkintopöydän. Henkilökohtaistakin kunniaa kertyi, sillä Staunton palkittiin parhaana yleispelaajana Premier Volleyball League Invitational Conference -kisassa.

Staunton nousi yleisön suosikiksi. Tänä päivänä se merkitsee luonnollisesti myös suosion kasvamista sosiaalisessa mediassa. Urheilijan seuraajamäärät nousivatkin hulppeasti. Tässä pelaajan taitoja esittelevässä Instagram-julkaisussa oli yli 26,000 tykkääjää:

View this post on Instagram

A post shared by Image4sport (@image4sport)

Erica Stauntonin seuraajat ovat löytäneet selvästi tiensä myös OrPon kanaviin. OrPo julkaisi sunnuntaina Facebookissa kuvia pelaajan saapumisesta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kyseinen julkaisu ja kolme seuraavaa Stauntonia koskevaa julkaisua keräsivät kaikki tuhat tykkäystä tai enemmän. Tällaiset luvut ovat täysin poikkeuksellisia Suomen ”lentopallosomessa”.

Facebookissa OrPon seuraajamäärä on noussut 6,6 tuhanteen (tilanne 23.9.). Naisten liigassa enemmän on vain LP Viestillä (8,3 tuhatta).

OrPo vahvistuneena juhlakauteen

Oriveden Ponnistus on yli satavuotias seura, ja se kuuluu lentopalloilun merkittävimpiin kestonimiin. OrPolla alkaa jo 40. kausi lentopallon pääsarjassa.

Viime kaudella hyvää jälkeä tehnyt maajoukkuetason yleispelaaja Ada Aronen vaihtoi Oriveden Hämeenlinnan Lentopallokerhoon, ja tiukka hakkuri Milka Stijepic siirtyi Puolan kentille. OrPo on silti vahvistunut viime kauteen nähden.

Yleispelaaja Stauntonin lisäksi kansainvälisiä vahvistuksia ovat kreikkalainen passari Elena Karakasi ja yhdysvaltalainen hakkuri Kylee Stokes. Kotimaisella nuorella osastolla voidaan odottaa innokkaasti erityisesti keskitorjujien kehittymistä. Jessika Mursula on vuosimallia 2003, ja Milla Haapaniemen syntymävuosi on 2007.

OrPon päävalmentajana toimii Fabio Menta.

OrPo voitti Suomen Cupin 2019. Kuva: Raimo Lietsala

OrPo voitti lentopallon SM-kultaa vuonna 1997. Lisäksi palkintokaapista löytyy tukku hopea- ja pronssimitaleita. Viimeisin liigamitali (pronssi) tuli vuonna 2017.