LP Viestin vuoro kokea ikävä loukkaantuminen

Lentopallon Mestaruusliigassa oli LP Viestin vuoro kokea ikävä loukkaantuminen sunnuntaina. Yleispelaaja Tuuli Tuominen joutui jättämään kentän vierasottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan.

Tuominen syötti aloitusta ensimmäisessä erässä ja näytti vääntävän oikean nilkkansa tultuaan hyppysyötöstä alas. Pelaaja sai välittömän ensiavun kentän pinnassa, kunnes hänet autettiin pois pelialueelta.

Laiha lohtu tilanteessa oli se, että Tuomisen syötöstä tuli ässä. Viestin valmentaja Teemu Mäkikyrö vaihtoi loukkaantuneen pelaajan tilalle Kiira Tuomisen.

Emmi Riikilä tuli toisessa erässä Viestin avauskuusikkoon toiseksi yleispelaajaksi Iina-Reeta Kaikkosen rinnalle.

Tuuli Tuominen siirtyi Viestiin täksi kaudeksi. Aikaisemmin hän pelasi useita kausia nimenomaan Hämeenlinnan Lentopallokerhossa.

Ottelussa Hämeenlinna oli erin 3-2 vahvempi. Neljä ensimmäistä erää voitettiin vuorotahtiin, ja kotijoukkue vei ratkaisuerän hyväkseen pistein 15-13. Hämeenlinna on voittanut kaikki neljä otteluaan, kun taas Viestillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Loukkaantumiskierre lentopalloliigassa

Lentopallon Mestaruusliigan kauden alussa on nähty poikkeuksellisen paljon loukkaantumisia. Naisten pääsarjassa erityisesti Pölkky Kuusamo on ollut epäonninen. Pelaajavajetta paikatakseen Suomen mestarit kutsuivat Essi Helmisen hätiin.

Kuva: CEV.eu

Cortney VanLiew, Mackenzie Harris ja Oona Pennanen ovat olleet Pölkyn sairaslistalaisia. Lisäksi keskitorjuja Amiya Jonesin sopimus purettiin pelaajan aloitteesta.

Miesten liigassa Raision Loimu koki kovia, kun yleispelaaja Aapeli Kouki loukkaantui. Hänen kautensa on ohi. Tilalle löytyi kuitenkin tuttu mies. Lisäksi keskitorjuja Rami Rekomaa sai kolhun, mutta hän pystyi palaamaan kentälle jo lauantaina.

Miesten liigan hallitseva hopeamitalisti Akaa-Volley palasi sunnuntaina voittokantaan yhden tappion jälkeen ja kaatoi kotikentällään Kokkolan Tiikerit suoraan 3-0.

Karelian Hurmos puolestaan pani hallitsevan mestarin Hurrikaani-Loimaan tiukoille kotisalissaan. Hurrikaani pystyi kuitenkin kairaamaan 3-2-voiton. Erävoitot ja sarjapiste olivat Hurmokselle kauden ensimmäiset.

Naisten lentopalloliigan ottelu Jymy-Kangasala jatkaa kautta maanantaina. Seuraavat miesten kamppailut (KyKy-Tiikerit, Hurrikaani-VaLePa) ovat luvassa keskiviikkona.

Lentopallon Mestaruusliiga 19. ja 20.10.2024

Lauantai

KyKy-Hurrikaani 0-3
Loimu-Savo 0-3

Puijo-Vampula 3-0
Arctic-LiigaPloki 3-1

Sunnuntai

Akaa-Tiikerit 3-0
Hurmos-Hurrikaani 2-3

Hämeenlinna-Viesti 3-2