Huima 72 pisteen erä lentopalloliigan huippuottelun erikoisuus

Alkuviikolla lentopallon Mestaruusliigassa pelattiin viisi ottelua. Voitot ottivat Hurrikaani-Loimaa, Kokkolan Tiikerit, LP Viesti, LP-Vampula ja LP Kangasala.

Loimaalla kohtasivat hallitseva miesten Suomen mestari Hurrikaani-Loimaa ja pronssijoukkue VaLePa. Pitkässä keskiviikkoillassa vahvempi oli lopulta Hurrikaani, joka taisteli kotivoiton 3-2-lukemin.

Ottelutapahtuman aluksi Loimaan hallissa nostettiin Hurrikaanin mestaruusbanneri. Erikoisuus oli myös kamppailun kolmas erä, jossa tahkottiin peräti 72 pistettä. Erän voitti VaLePa pistein 37-35. Erän hahmo oli VaLePan yleispelaaja Jiri Leinonen, joka kyseisessä erässä teki 82 prosentista hyökkäyspaikoistaan suoran pisteen, kokosi kaikkiaan 10 pinnaa ja saavutti teholukeman +9.

Hurrikaanin ykköshakkuri Eetu Häyrinen sairasteli ja oli sivussa, ja päähyökkääjän paikan otti Alex Horn, 19. Suomen nuorten maajoukkueesta tuttu kaveri aloitti hyvin, mutta hänen iltapuhteensa päättyi loukkaantumiseen kolmannessa erässä.

Yleispelaaja Camden Gianni otti hakkurin paikan haltuunsa ja päätti iltansa 32 pisteen saldoon. Hurrikaanin Väinö Rahko kertoi, ettei Häyrisen poissaolon annettu häiritä liikaa.

– Luotettiin Horniin, hän on tehnyt treeneissä töitä joka päivä hallilla. Hänhän painoi ottelun alussa ihan hulluilla tehoilla. Piti (loukkaantumisen jälkeen) sumplia, miten jatketaan. Camden on ennenkin pelannut hakkurina. Hyvin se toimi, Rahko kommentoi lehdistötilaisuudessa.

VaLePa johti kolmen erän jälkeen 2-1, mutta Hurrikaani voitti kaksi seuraavaa settiä (25-22, 21-19). Vierasjoukkueen tehokkain oli keskitorjuja Juho Kaunisto (+13) ja ahkerin pisteentekijä hakkuri Urpo Sivula (23).

– Ylitöiksi meni. Neljännen erän loppu harmittaa, koska oma peli ei pysynyt kasassa, VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

– Totta kai olisi pitänyt voittaa, mutta näistä voitoista ja tappioista vain pitää oppia. Tästäkin pelistä saadaan paljon dataa ja materiaalia, joiden pohjalta voidaan kehittää joukkueen tekemistä, luotsi lisäsi.

Hurrikaanin voitto merkitsee sitä, että lentopalloliigan perjantaihin saadaan aito kärkiottelu. Loimaalla iskevät yhteen kaikki ottelunsa voittanut TUTO Volley ja sarjakakkonen Hurrikaani.

Keskiviikon toisessa ottelussa Kokkolan Tiikerit kaatoi KyKy-Betsetin vieraskentällä. Ottelu päättyi 3-0-lukemiin. Kolmannen voittonsa ottanut Tiikerit nousi sarjassa neljänneksi.

Arctic Volley jäi voitoitta

Lentopallon naisten Mestaruusliigan rovaniemeläinen joukkue Arctic Volley pelasi kaksi vierasottelua ja hävisi molemmat. Tiistaina Arctic taipui LP Viestin vieraana suoraan 0-3, mutta keskiviikkona Huittisissa nähtiin tiukempi kamppailu. Rovaniemeläisjoukkue kairasi yhden sarjapisteen 2-3-tuloksella LP-Vampulaa vastaan.

Viesti on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja noussut liigassa kolmanneksi. Hyökkäyspäässä kenialaishakkuri Pamela on ollut omaa luokkaansa. Pistepörssiä johtava Pamela (Pamela Adhiambo Owino) latasi tiistaina 21 pinnaa, ja yleispelaaja Iina-Reeta Kaikkonen tuki hyvin 15 pisteellään.

Pamela edusti maataan olympialaisissa Pariisissa 2024. Kuva: FIVB

Viestin yleispelaaja Tuuli Tuominen loukkaantui Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa sunnuntaina. Hän on toistaiseksi sivussa joukkueen vahvuudesta.

Naisten pääsarjan kärjessä ovat LP Kangasala ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Kummallakin on 11 pistettä ja täydet neljä voittoa. Kangasala vieraili maanantaina Pohjanmaalla ja kuittasi 3-0-voiton Nurmon Jymystä.

Joukkueen pisteykkösiksi nousivat Jymyn Sofia Cuartas (16) sekä Kangasalan Annika Koivuniemi (17), joka pelasi viime kauden kotisalissaan. Kangasalan päävalmentaja Nikolas Buser totesi, että ottelu oli odotetun kaltainen.

– Tiesimme ne vastustajan pelaajat, joihin on kiinnitettävä erityishuomioita. Syötimme riittävän hyvin, ja he eivät saaneet liikaa mahdollisuuksia onnistua. Morgan Bossler ja Cuartas tekivät loistavaa työtä hyökkäyksessä. Emme saaneet pysäytettyä heitä riittävän hyvin, Buser sanoi.

– Ottelut eivät ole koskaan helppoja. Täytyy aina valmistautua hyvin, ja mikä tahansa vastustaja voi voittaa. Me olemme etulyöntiasemassa siinä, että meillä on useita pelaajia, joita voimme käyttää, kun taas moni muu joukkue on riippuvaisempi muutamasta yksilöstä, valmentaja arvioi.

Naisten Mestaruusliiga jatkuu lauantaina. Ohjelmassa ovat ottelut LiigaPloki-Hämeenlinna ja Vampula-Jymy. OrPo-Viesti on lykätty OrPon pelaajien poissaolotilanteen vuoksi.