Keskiviikon lentopalloherkku: Suomi–Ruotsi

EM-karsintojen pistepörssiykkönen Isabelle Haak. Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kohtaa keskiviikkona EM-karsinnoissa Ruotsin. Suomi johtaa lohkoa.

Suomella ovat alla 3-2-voitot Virosta ja Tshekistä. Ruotsi avasi 3-2-yllätysvoitolla Tshekistä ja hävisi toisen ottelunsa Virolle 1-3.

Ruotsin huikea syömähammas on pitkä hakkuri Isabelle Haak, joka johtaa EM-karsintojen pistepörssiä 52 pisteen saldolla. Kakkosena vaanii Suomen kapteeni Pauliina Vilponen (44 pistettä). Tappolyönneissä kaksikko jakaa kärkipaikan (40).


Haak saa kovan torjunnan vastaansa: Laura Pihlajamäki johtaa EM-karsintojen torjuntatilastoa koottuaan yhdeksän blokkipinnaa.

– Ruotsi on mielenkiintoinen joukkue, ja hakkuri Isabelle Haak on todella kova pelaaja, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi totesi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Ruotsi voitti Tshekin, mikä oli pieni yllätys. Lopputulokset tähän mennessä ovat meillä hyvät, ja tilanne on meille aika hieno, mutta keskiviikkona on taas ihan uusi peli. Edellisissä peleissä on ehkä aloitettu hapuilevasti, mutta pelin edetessä on löydetty oma tekeminen.


Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen Helsingissä kello 17. Lohkon toisessa keskiviikkoisessa ottelussa Tshekki emännöi Viroa. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen lohkon kaksi parasta saavat paikat lentopallon EM-kisoihin. Kisat pelataan ensi vuonna.