Draama Budapestissa: Pölkky Kuusamo taisteli upeasti jatkoon eurokentillä

Kuva: CEV.lu

Pölkky Kuusamo eteni upeasti 16 parhaan joukkoon lentopallon naisten Challenge Cupissa.

Unkarilainen UTE Volleyball Team Budapest lähti laulukuoroon Pölkyn käsittelyssä.

Viikko sitten Pölkky voitti kotiottelunsa 3-1. Kun Budapest vei oman kotipelinsä keskiviikkona samoin lukemin, jatkopaikan ratkaisemiseen vaadittiin ns. kultainen erä.

Kultaisen erän raivoisasti taistellut Pölkky voitti pistein 15-13.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

Keskitorjuja Mia Swanegan oli yllättävä pisteykkönen tehtyään Pölkylle 23 pinnaa. Adeja Lambert ja Jonna Wasserfaller juhlivat molemmat neljällä torjuntapisteellä.

Challenge Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kolmostaso.

LP Salo (LP Viesti) putosi kakkostason kisasta CEV Cupista. Asterix Avo Beveren voitti salolaisjoukkueen kotona ja vieraissa. Keskiviikkona Beveren otti 3-0-kotivoiton.

Challenge Cupissa LP Kangasalalla ei ollut jakoa slovenialaista GEN-I Volley Nova Goricaa vastaan. Nova Gorica voitti kotonaan 3-0 ja toisti tempun Kangasalla keskiviikkona. Erät ja sarjapisteet slovenialaisjoukkueelle selvääkin selvemmin 6-0.

Challenge Cupista putosi myös LiigaPloki Pihtipudas. Belgialainen VDK Bank Gent voitti Suomessa 3-2 ja keskiviikkona kotonaan 3-0.

Miesten CEV Cup: Shahter Soligorsk – Olympiakos 2-3

Passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos oli voittanut kotiottelunsa 3-0, joten Shahter ja yleispelaaja Sakari Mäkinen lähtivät laulukuoroon.

Naisten CEV Cup: Dresdner SC – Busto Arsizio 0-3

Hakkuri Piia Korhosen Dresden hävisi ensimmäisessä osaottelussa 2-3. Keskiviikkona Busto Arsizion jatkopaikalle lyötiin vakuuttava niitti. Korhonen ei pelannut.