Suvi Kokkonen ottelun paras pelaaja Mestarien liigassa – jätti arvokisavoittajat taakseen

Keskiviikko saattoi olla toistaiseksi suurin päivä lentopalloilija Suvi Kokkosen nuorella uralla.

Yleispelaaja Kokkosen, 18, edustama Hämeenlinnan Lentopallokerho hävisi Mestarien liigassa huippujoukkue Eczacibasi VitrA Istanbulille kotonaan 0-3, mutta suomalaisurheilija pelasi upeasti. Hän teki ottelun tuotteliaimpana 14 pistettä. Samaan pystyi vain Istanbulin Tijana Boskovic – viime MM-kisojen paras pelaaja.

Euroopan lentopalloliitto CEV piti ottelun parhaan pelaajan äänestyksen Twitterissä. Kokkonen nousi ykköseksi 34 prosentin äänisaaliilla. Taakse jäivät arvokisavoittajat kuten Boskovic ja Jordan Larson.


– Sairaan hienoa oli pelata, Kokkonen ilakoi ottelun jälkeen.

– Vastustajan torjunta oli korkealla ja puolustus kova. Sinne eivät helpot lyönnit uppoa. Tulihan tästä pelistä paljon kokemusta, ja aina on hyvä nähdä, miten tällaiset huiput pelaavat. Surkean alun jälkeen taistelimme todella hyvin toisessa erässä.

Hämeenlinnalla on Mestarien liigasta vyöllään kaksi ottelua ja kaksi tappiota. Loput neljä alkulohko-otteluaan Suomen mestarit pelaavat ensi vuoden puolella.


Naisten Mestarien liigassa keskitorjuja Daniela Öhmanin joukkue Beziers (Ranska) ja libero Roosa Koskelon Stuttgart (Saksa) kohtasivat. Stuttgart voitti kotonaan 3-0. Molemmat suomalaiset pelasivat täydet ottelut.

Lentopallon eurocupien kakkostasolla CEV Cupissa valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo (Venäjä) voitti kotonaan Olsztynin (Puola) 3-2. Kerminen pelasi alusta loppuun. Aiemmin syksyllä Olsztyn pudotti jatkosta Hurrikaani-Loimaan.

CEV Cupissa maajoukkuepassari Eemi Tervaportti juoni Olympiakosille (Kreikka) arvokkaan 3-1-vierasvoiton Istanbul BBSK:sta.

Kolmostasolla Challenge Cupissa Pölkky Kuusamo kärsi 1-3-kotitappion kreikkalaiselle AO Thirasille.

CEV Cupissa ja Challenge Cupissa pelataan paikoista kahdeksan parhaan joukkoon. Toiset osaottelut kamppaillaan tammikuun puolivälissä.