Tanskalla on ässänsä, mutta kuumin jokerikortti on Lelu Ojansivu

Kuva: CEV.lu

Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu on yksi Suomen jokerikorteista sunnuntaisessa lentopallon EM-karsintaottelussa Tanskaa vastaan.

Savo Volleyn tähtipelaaja jätti syksyiset MM-kisat väliin henkilökohtaisista syistä, mutta huipputärkeään Tanska-otteluun hän inspiroitui.

– Hyvältä tuntuu olla taas mukana maajoukkueessa, Ojansivu myönsi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Ei mitään vaikeuksia. Vähän on joukkue nuorentunut viime näkemästä, mutta fiilis on joukkueessa hyvä. Homma on saatu rullaamaan.


Kokemusta riittää joukkueessa enemmänkin: myös Antti Siltala palasi kokoonpanoon maajoukkuesapatin jälkeen. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ei epäile kaksikon motivaatiota hetkeäkään.

– Ojansivu ja Siltala ilmoittivat molemmat välittömästi, että tulevat ilman muuta mukaan ja tekevät kaikkensa joukkueen eteen, Sammelvuo kertoi joulukuussa.

Suomi tarvitsee Tanskasta 3-0- tai 3-1-voiton (eli täydet kolme sarjapistettä) säilyttääkseen mahdollisuuden EM-kisapaikkaan. Tanskassa käydyn ottelun Suomi voitti erin 3-1.


Erityisesti yleispelaaja Rasmus Breuning Nielsen varmistaa, ettei Suomelle ole luvassa helppoa voittoa. Tanskan-ottelussa jämerä pelimies nousi pistekuninkaaksi. Loppuvuodesta 2018 hänet valittiin Tanskan vuoden lentopalloilijaksi. Nielsen ansaitsee leipänsä Italian kivikovassa lentopalloliigassa, hänen joukkueensa on Globo Banca Popolare del Frusinate Sora.

– Hän on todistanut olevansa yksi maajoukkueen profiilipelaajista. Myös Italian liigassa hän on saanut todella paljon peliaikaa, Tanskan lentopalloliitto kehaisee.