Yli minuutti ja peräti 55 kosketusta – Mestaruusliigassa erikoislaatuinen palloralli

Kuva: CEV.lu

Hämeenlinnan Lentopallokerho kukisti Woman Volleyn perjantaina lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Hämeenlinna voitti Rovaniemellä pelatun ottelun erin 3-1.

WoVo lähti otteluun paremmin valmistautuneena ja vei avauserän hyväkseen pistein 25-19. Sen jälkeen hallitsevat Suomen mestarit ottivat kuskinpaikan: 26-24, 25-18, 25-19.

Hämeenlinna korjasi täyden pistepotin, vaikka se esiintyi ilman maajoukkuetason yleispelaajiaan. Mestarien liigassa ja maajoukkueessa urakoinut Suvi Kokkonen huilasi. Ronja Heikkiniemi puolestaan kärsii loukkaantumisesta.


Perjantaisessa ottelussa Katerina Kaltshenko, Emmi Riikilä ja Roosa Heikkiniemi jakoivat Hämeenlinnan yleispelaajavastuun.

Ottelun erikoisuus nähtiin loppuhetkillä. Tilanteessa 23-18 Hämeenlinnan Kayla Principato lähetti matkaan pallon, jonka tappaminen kesti peräti minuutin ja kolme sekuntia. Kosketuksia kertyi kokonaista 55 ennen kuin pisteen voitto varmistui vierasjoukkueelle.


Principato oli ottelun pisteykkönen 19 merkinnällään. Jenelle Jordan teki WoVolle 17 pinnaa.

Voitoton WoVo jatkaa Mestaruusliigan hännänhuippuna. Nyt tullut erävoitto oli sille vasta kauden kuudes. Hämeenlinna sen sijaan pidensi voittoputkensa seitsemän liigaottelun mittaiseksi. Putken aikana joukkueelle on koitunut vain kaksi erätappiota. Sarjaa johtaa LP Viesti.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina miesten otteluilla Hurrikaani-Akaa ja Tiikerit-Savo sekä naisten kamppailuilla Kangasala-Jymy, OrPo-Vampula ja Pölkky-Hämeenlinna.

Lentopallon Mestaruusliiga viikolla 2/2019

Miehet

Ti 8.1.
Hurrikaani-Savo 3-1

To 10.1.
Akaa-VaLePa 1-3

La 12.1.
Hurrikaani-Akaa
Tiikerit-Savo

Su 13.1.
Lakkapää-Etta

Naiset

Pe 11.1.
WoVo-Hämeenlinna 1-3

La 12.1.
Pölkky-Hämeenlinna
OrPo-Vampula
Kangasala-Jymy

Su 13.1.
LiigaPloki-Kangasala