Kymmenen pointtia lentopallon Mestaruusliigan viikonlopun otteluista

Antti Ronkainen. Kuva: FIVB

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa alkaa olla kolme neljäsosaa takana. Naistenkin sarja on jo reippaasti yli puolenvälin.

Seuraavassa kymmenen huomattavaa pointtia viikonloppuna kamppailluista liigaotteluista.

  • Maajoukkuemies Antti Ronkainen oli Ettan tehokkain Team Lakkapään kaatuessa vieraissa 3-2, mutta pelaaja piti ottelua vaikeana. ”Omassa pelissä on vielä paljon parannettavaa. Taso heittelee vielä liikaa”, hän sanoi lehdistötilaisuudessa.
  • Kun Savo Volley hävisi lauantaina vieraissa Kokkolan Tiikereille, veti se vesiperän viikon molemmista otteluistaan. Tiistaina oli tullut vieraissa 1-3 tukkaan Hurrikaani-Loimaalta.


  • LP Kangasalan tuore hakkuri Nikki Taylor on päässyt väkevään vireeseen. Lauantaina hän teki Nurmon Jymyä vastaan 21 pistettä ja sunnuntaina LiigaPlokia vastaan 28. ”On mukava pelata tässä joukkueessa. Meidän sideout-pelimme (pelaaminen silloin, kun syöttö on vastustajalla) toimi erinomaisesti”, kommentoi Taylor.

Suomen pojat lentopallon EM-kisoihin

  • Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkoi kärkijoukkue LP Viestin saalistamista voittamalla molemmat vierasottelunsa (WoVoa ja Pölkky Kuusamoa vastaan). WoVo-ottelun erikoisuus oli palloralli, joka kattoi peräti 55 kosketusta ja kesti yli minuutin.
  • OrPo palasi lomilta tuimana ja nollasi kotonaan LP-Vampulan. Uusi yleispelaaja Tiana Dockery pelasi lupaavasti. Hän teki 12 pinnaa. Hakkuri Nelli Rantasta äskettäinen maajoukkuepesti vaikutti piristäneen: 22 pistettä ja hyökkäyksien tappoprosentti 64.
  • Kokkolan Tiikerit pelasi vaihtoehtomiehistöllä, mutta kaatoi Savo Volleyn tähtinipun 3-0. Latvialaisvahvistukset olivat vaihdossa, ja Simon Hone oli jo aiemmin jättänyt joukkueen. Etenkin Jiri Hänninen kantoi nyt vastuuta vahvalla hyökkäyspelillä.
  • Miesten liigassa paras putki on kärkijoukkue VaLePalla: neljä perättäistä voittoa. Sarjakakkosella, Hurrikaani-Loimaalla, on kolmen voiton putki päällä.

Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

  • Naisten liigassa porhaltavat tutut nimet. LP Viestillä on 13:n ja Hämeenlinnan Lentopallokerholla kahdeksan ottelun mittainen voittoputki.
  • Woman Volley kärvistelee 15 ottelunkin jälkeen voitoitta naisten Mestaruusliigassa. Tililtä löytyy vain kuusi erävoittoa ja yksi sarjapiste.
  • Vantaa Ducks pitää miesten liigan jumbopaikkaa, mutta heikompi vire on Team Lakkapäällä. Takkiin on tullut neljässä viime ottelussa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina miesten ottelulla Etta-Tiikerit.

Lentopallon Mestaruusliiga viikolla 2/2019

Miehet

Ti 8.1.
Hurrikaani-Savo 3-1

To 10.1.
Akaa-VaLePa 1-3

La 12.1.
Hurrikaani-Akaa 3-0
Tiikerit-Savo 3-0

Su 13.1.
Lakkapää-Etta 2-3

Naiset

Pe 11.1.
WoVo-Hämeenlinna 1-3

La 12.1.
Pölkky-Hämeenlinna 1-3
OrPo-Vampula 3-0
Kangasala-Jymy 3-1

Su 13.1.
LiigaPloki-Kangasala 1-3