Sammelvuon ja Kermisen joukkue nuiji VaLePan nollille

Lauri Kerminen ja Viktor Poletajev kuuluvat Kuzbassin avainpelaajiin. Kuva: CEV.lu

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama venäläisjoukkue Kuzbass Kemerovo teki keskiviikkona täsmäiskun Tampereelle. Kuzbass voitti VaLePan 3-0 lentopallon CEV Cupin puolivälierissä.

Pienet pisteet eurocupien kakkostason ottelussa kirjattiin 25-17, 25-20 ja 26-24.


Kuzbass isännöi toista osaottelua keskiviikkona 13. helmikuuta. VaLePan (Euroopan kentillä Ford Store Levoranta Sastamala) on voitettava ottelu erin 3-0 tai 3-1 päästäkseen ratkaisevaan, niin sanottuun kultaiseen erään. Muut tulokset tietävät Kuzbassin etenemistä neljän parhaan joukkoon.

Avauskokoonpanossa VaLePalla pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Niko Suihkonen ja Erik Sundberg, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä libero Alan.

Luottopelaaja Kerminen esiintyi tutusti Kuzbassin liberona.


VaLePa pysyi kohtuullisesti vauhdissa kaikissa erissä, mutta tasoero tuli vääjäämättä esiin erien pidetessä. Vierasjoukkueen suorituskovuus ja -varmuus osoittautuivat ratkaisevasti paremmiksi.

Sivula teki VaLePan ahneimpana 15 pistettä. Kuzbass-hakkuri Viktor Poletajev viimeisteli 13 pinnaa, mutta tehomieheksi nousi yleispelaaja Jaroslav Podlesnik. Hän käytti hyökkäyksensä peräti 71-prosenttisesti ja pääsi 12 hyökkäyspinnan saldoon.

Sammelvuon luotsaama Kuzbass pelaa loistavaa kautta Venäjän timantinkovassa lentopalloliigassa. Joukkue on sarjassa toisena, edellään vain mahtiseura Kazanin Zenit.