Viimeksi lähes kolme vuotta sitten – Oulun Etta otteluvoittoon pudotuspeleissä

Antti Ronkainen. Kuva: FIVB

Oululainen Lentopalloseura Etta on voittanut pitkästä aikaa ottelun lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä.

Torstaina Etta kaatoi kotonaan Raision Loimun erin 3-1 ja tasoitti puolivälieräsarjan tilanteeseen 1-1.


Viimeksi Etta oli voittanut pudotuspeleissä ottelun lähes kolme vuotta sitten. Silloinen LEKA Volley kaatui 27. maaliskuuta 2016. Sen jälkeen oululaisryhmä hävisi kahdeksan pudotuspeliottelua putkeen.

Yleispelaaja Antti Ronkainen on innostunut loistavaan kevätvireeseen. Torstaina hän auttoi voittosuoritusta 26 pisteellä, joista 23 tuli hyökkäyksillä. Myös Loimulla pisteahnein oli yleispelaaja: Viktor Lindberg teki 17 pinnaa.


Runkosarjan voittaja Hurrikaani-Loimaa on kovaa vauhtia menossa kohti välieriä. Hurrikaani voitti molemmat kotiottelunsa Team Lakkapäätä vastaan. Torstaina tuli 3-1-voitto hakkuri Antti Ropposen 23 pisteen tahtiin.

Torstaina myös Savo Volley ja Akaa-Volley saivat välisensä puolivälieräsarjan käyntiin. Siilinjärvellä Savo Volley saavutti 3-1-avausvoiton. Savon Miro Määttänen (18 pistettä) ja Akaan Joni Mikkonen (20) johtivat joukkueidensa pistetuotantoa.

Puolivälieristä etenee jatkoon kolmella otteluvoitolla.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspelit 7.3.2019

Etta-Loimu 3-1, voitot 1-1

Hurrikaani-Lakkapää 3-1, voitot 2-0

Savo-Volley – Akaa-Volley 3-1, voitot 1-0