Lentopallomaajoukkue: Olli Kuoksa kiri kalkkiviivoille, mutta nyt jo mielessä ”sellainen juttu, ettei ole ennen nähty”

Kuva: Erkki Kuoksa

Oululaisen Lentopalloseura Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa oli vahva ehdokas Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Suomen Lentopalloliitto tiedotti maanantaina, että Lentisäijien uusi luotsi on britti Joel Banks. Kuoksa vahvisti somessa olleensa ehdolla.

– Kiri riitti loppusuoralle, mutta britti oli kovempi. Tavoitteeni on edelleen valmentaa miesten maajoukkuetta, ja siitä tavoitteesta en anna tuumaakaan periksi, Kuoksa ilmaisi.

Jo hyvän aikaa Etta on tehnyt lentopallon Mestaruusliigassa oivallista jälkeä Kuoksan valmennuksessa. Menneellä kaudella Etta napsi seurahistoriansa ensimmäisen mitalin, SM-hopean.

– Nyt aletaan laittaa Ettassa puita uuniin, ja tehdään sellainen juttu, ettei ole ennen nähty, Kuoksa kirjoitti.

Lentopalloliitto ei ota julkisesti kantaa kärkikandidaatteihin, mutta kertoo kuitenkin heitä olleen kolme.

– Joel Banksin persoona sekä pelaajilta ja seurajoukkueista saatu erinomainen palaute vakuuttivat valitsijat puolelleen, Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi liiton tiedotteessa.

– Haimme valmentajaa, jolla on jo loistavat näytöt tuloksista huippulentopallon parissa, mutta samalla riittävästi nälkää ja kunnianhimoa luotsata Suomen maajoukkue parhaaseen mahdolliseen menestykseen.

Sydänlammi nimeää päätavoitteiksi menestymisen olympiakarsinnoissa elokuussa ja EM-kisoissa syyskuussa. Suomen maajoukkueen ensimmäinen leiritys alkaa 6. toukokuuta. Belgian kausi päättyy viimeistään 11. toukokuuta, joten Banks ei välttämättä pääse Suomen leirille alusta asti mukaan.

Joel Banks seuraa Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajan työssä Tuomas Sammelvuota. Sammelvuo nimitettiin Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi maaliskuun alussa.

Euroopan kultainen liiga avaa Suomen lentopallomiesten kauden. Ottelut käynnistyvät toukokuun lopulla.

Suomen lentopallomaajoukkueen viimeisimmät valmentajat

Vodek Sadalski 1987–1992
Vjatsheshlav Platonov 1992–1995
Timo Hoivala 1995–2004
Mauro Berruto 2005–2010
Daniel Castellani 2011–2013
Tuomas Sammelvuo 2013–2019
Joel Banks 2019–