Suomen lentopallomiesten uusi valmentaja Joel Banks ei jätä seurajoukkuettaan

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen uusi valmentaja Joel Banks jatkaa myös seurajoukkuetehtävissä. Hän luotsaa Belgian liigassa Maaseikin joukkuetta.

VC Greenyard Maaseik vahvisti maanantaina, että Banks jatkaa seurassa.

– Seura- ja maajoukkuetyön yhdistäminen on ollut mielessäni. Olen tietysti onnellinen ja ylpeä valinnasta. Tämä on minulle iso ja motivoiva askel, Banks kommentoi Maaseikin verkkosivuilla.

Suomen lentopallomaajoukkueella ovat edessään kovat haasteet: Euroopan kultainen liiga, olympiakarsinnat ja EM-kisat.

– Suomen maajoukkueen valmentaminen on mielenkiintoinen tilaisuus. Suomi ei ole kansainvälisessä lentopalloilussa mikään perässähiihtäjä. Minulle lentopallo on elämä ja intohimo, Banks vakuuttelee.

Lentisäijien valmentajana Banks seuraa Tuomas Sammelvuota. Sammelvuo nimitettiin Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi maaliskuun alussa. Myös Sammelvuo on tehnyt samanaikaisesti seurajoukkueen (Kuzbass Kemerovo) ja maajoukkueen valmennustyötä.

Banks valmentaa parhaillaan Maaseikia Belgian liigan finaaleissa. Suomen maajoukkueen ensimmäinen leiritys alkaa 6. toukokuuta. Belgian kausi päättyy viimeistään 11. toukokuuta, joten Banks ei välttämättä pääse Suomen leirille alusta asti mukaan.

Suomen lentopallomaajoukkueen viimeisimmät valmentajat

Vodek Sadalski 1987–1992
Vjatsheshlav Platonov 1992–1995
Timo Hoivala 1995–2004
Mauro Berruto 2005–2010
Daniel Castellani 2011–2013
Tuomas Sammelvuo 2013–2019
Joel Banks 2019–