Suomen lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja on britti Joel Banks

Kuva: CEV.lu

Brittiläinen Joel Banks aloittaa Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana. Hän seuraa työssä Tuomas Sammelvuota.

Suomen Lentopalloliitto tiedotti valinnasta maanantaina. Liiton ja Banksin välinen sopimus on kahden ja puolen vuoden mittainen.

Banks, 44, valmentaa Maaseikin joukkuetta Belgian lentopalloliigassa. Aiemmin hän on luotsannut päävalmentajana muun muassa Britannian maajoukkuetta, Belgian nuorten maajoukkuetta ja hollantilaista Langhenkeliä. Palkintokaapista löytyvät Belgian ja Hollannin liigamestaruudet.

Pelaajaurallaan passarina vaikuttanut Banks tietää Suomen tason korkeaksi. Parantamisen varaakin löytyy.

– Suomella on vahva joukkue, ja tehtäväni on nostaa pelaajat seuraavalle tasolle. Minun tapani valmentaa on tehdä lujasti töitä. Annan paljon joukkueelleni ja pelaajilleni. Meidän täytyy yhdessä löytää tälle joukkueelle paras tapa pelata, Banks sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomen miehillä on Banksin johdolla edessään haastava vuosi. Tulossa ovat niin olympiakarsinnat kuin EM-kisat. Maajoukkuekauden tosipelit käynnistyvät toukokuussa Euroopan kultaisen liigan otteluilla.

Tuomas Sammelvuo nimitettiin Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi maaliskuun alussa.

Suomen lentopallomaajoukkueen viimeisimmät valmentajat

Vodek Sadalski 1987–1992
Vjatsheshlav Platonov 1992–1995
Timo Hoivala 1995–2004
Mauro Berruto 2005–2010
Daniel Castellani 2011–2013
Tuomas Sammelvuo 2013–2019
Joel Banks 2019–