Toimitusjohtaja: Venäjä ei ollut velvollinen maksamaan siirtokorvausta Tuomas Sammelvuosta

Kuva: FIVB

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho lopettaa spekulaatiot valmentaja Tuomas Sammelvuon siirtokorvauksista.

Sammelvuo siirtyi keväällä Suomen päävalmentajan toimesta Venäjän päävalmentajaksi. Siika-aho korostaa, ettei Venäjän lentopalloliitolla ollut velvollisuutta maksaa Suomen liitolle Sammelvuon kiinnittämisestä.

– Lajiliiton ja valmentajan välinen sopimus on työsopimus siinä missä kenen tahansa mattimeikäläisen, ja työntekijällä on laissa määrätyt oikeudet vaihtaa työnantajaa. Tässä sopimuksessa Venäjän liitto ei ole millään tavalla osallinen eikä sopimusosapuoli, Siika-aho kertoo blogikirjoituksessaan.

– Siksi tällaisen sopimuksen purussa heille ei voi syntyä sitovia velvoitteita.

Siika-aho hehkuttaa kirjoituksessaan Sammelvuon menestystä Venäjän luotsina, ja syystä: viikonloppuna ”Köpi” luotsasi Venäjän olympialaisiin. Aiemmin kesällä ehti jo tulla mestaruus kansainvälisessä huippuliigassa Volleyball Nations Leaguessa.

Sammelvuon seuraajaksi Suomen päävalmentajan tehtävään liitto nimitti brittiläisen Joel Banksin. Banksin alaisuudessa ei ole tullut vielä otteluvoittoja. Myös kaikki kolme olympiakarsintaottelua päättyivät tappiollisesti.

Kirjoituksessaan Siika-aho myöntää tappioiden tuskallisuuden, mutta tähdentää, että Banksin alaisuudessa on töitä tehty ”hyvällä asenteella koko kesän”.

Siika-aho, entinen maajoukkuelentopalloilija, aloitti liiton toimitusjohtajana toukokuussa. Työssä hän seuraa Keijo Säilynojaa.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen haasteet jatkuvat syyskuussa EM-kisoissa. Suomi pelaa alkulohkossa Slovenian Ljubljanassa ja kohtaa muun muassa Venäjän. Ennen EM-lopputurnausta Suomi pelaa harjoitusotteluita Viroa ja Italiaa vastaan.