EM-lentopallo: Suomelle komea voitto Ranskasta elintärkeässä ottelussa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti Ranskan EM-kisaottelussa tiistaina erin 3-1.

Ankarassa käydyssä kamppailussa Suomi vei tapahtumia kaksi erää ja pystyi notkahduksen jälkeen palaamaan tasolleen.

Eräpisteet menivät Suomelle suotuisasti 25-21, 25-14, 22-25 ja 25-18.

Voitto on Suomelle EM-kisoissa ensimmäinen ja kohentaa pudotuspelimahdollisuuksia oleellisesti.  Suomen on voitettava vielä Bulgaria torstaisessa alkulohkon päätösottelussaan.

Avauskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Michaela Madsen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Salla Karhu sekä libero Roosa Koskelo.

Vaikka vastaanotto ja puolustus toimivat nyt paremmin kuin Kreikka-ottelussa, Alanko joutui jälleen passaamaan kohtuuttoman paljon Karhulle, joka tosin jujutteli Suomelle paljon pisteitä (kaikkiaan 19). Roosa Laakkonen nappasi neljä torjuntapistettä. Korhoselle tuli muutama turha hyökkäysvirhe: hyökkäyspisteitä nyt 11.

Ranska aloitti kisat mainiosti, mutta avausottelun jälkeen se ei ole saanut hurmosta päälle. Myös Suomea vastaan vaikutelma oli etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä varsin kalpea. Suomi käytti tilaisuutensa ja oli omaa luokkaansa avauserien lisäksi neljännen erän lopussa.

Léandra Olinga-Andela teki Ranskalle 11 pinnaa.

Ankaran-lohkon toisessa tiistaiottelussa Bulgaria voitti Kreikan erin 3-0. Ennen viimeisiä otteluita niin Suomella, Bulgarialla kuin Ranskalla on yksi otteluvoitto.