Lentopalloilija Salla Karhu: ”Mahtava tunne voittaa EM-kisoissa”

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueessa yleispelaaja Salla Karhu on päässyt viime EM-kisaotteluissa näkyvään rooliin.

Tiistaina Karhu keräsi Suomen korkeimman pistemäärän, 19 pinnaa. Suomi otti elintärkeän 3-1-voiton Ranskasta. Otteluvoitto oli Suomelle ensimmäinen lentopallon naisten EM-kisoissa 42 vuoteen.

– Mahtava tunne, kun vihdoin voitimme EM-kisoissa. Mielestäni pelasimme erittäin hyvin aiemminkin, mutta voittoja ei vaan tullut. Nyt fiilis onkin äärimmäisen hyvä, Karhu kommentoi ottelun jälkeen.

– Valmistauduimme peliin normaalisti. Tänään olimme aggressiivisempia, ja sen ansiosta voitimme. Samaa sitten seuraavassa ottelussa. Olemme valmiit ja tiedämme, että voimme voittaa. Tämän voiton jälkeen itseluottamusta on tietysti enemmän.

Torstaina Suomi pelaa Ankarassa alkulohkon viimeisen ottelunsa. Vastaan asettuu Bulgaria, ja voitto on tultava, jotta pudotuspelipaikka irtoaa.

Ennen alkulohkon ratkaisuotteluita ahtaimmassa paikassa on Ranska. Se kohtaa viimeisessä kamppailussaan EM-pronssimitalisti Turkin. Ranskan passari Nina Stojiljkovic myönsi, että esitys Suomea vastaan jäi rutkasti alle potentiaalin.

– Olihan tämä tärkeä ottelu sijoituksen kannalta, mutta suurempi pettymys on se, miten pelasimme. Turhauttavaa, kun emme pystyneet parhaaseemme. Syöttömme ei ollut tarpeeksi tehokas, sanoi Stojiljkovic.

Ankaran-lohkosta jatkavat varmasti Serbia ja Turkki. Kreikalla on kaksi voittoa. Suomella, Bulgarialla ja Ranskalla on yksi voitto kullakin.

Keskiviikkona Suomi viettää välipäivää. Lohkon otteluina kamppaillaan Serbia-Kreikka ja Ranska-Turkki.