Lentopallon Mestaruusliiga: Akaa-Volley vajosi tappioputkeen

Mikko Oivanen esiintyi jälleen edukseen. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kärkipään ottelussa VaLePa kävi hakemassa tärkeän voiton Akaa-Volleylta tiistaina.

Jännittävässä kamppailussa VaLePa otti vierasvoiton erin 3-2.

Neljä ensimmäistä erää mentiin Toijalan monitoimihallissa vuorotahtiin. Edessä oli viides ja ratkaiseva erä, jonka VaLePa vei hyväkseen pistein 15-12.

Tähtihakkurit – VaLePan Mikko Oivanen (22 pistettä) ja Akaan Urpo Sivula (25) – pelasivat joukkueittensa tuotteliaimpina. Akaan passari Akseli Lankinen syötti peräti kuusi ässää. Joukkuetoveri Mart Naaber hallitsi torjuntapeliä ottaen kuusi blokkipinnaa.

VaLePa etenee tuntuvassa myötätuulessa, sillä vain kaksi päivää sitten joukkue juhli Suomen Cupin voittoa.

– Akaa on hyvä joukkue, se sytyttää joukkueen kuin joukkueen pelaamaan. Olisi ehkä pitänyt ottaa Oivanen ja Erik Sundberg neljännessä erässä jo aiemmin huilaamaan. Muuten hyvä peli meiltä, kertasi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko lehdistötilaisuudessa.

Akaa-Volley on sen sijaan ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kolmen ottelun tappioputkessa. Hyvän tuloskunnon kääntyminen laskuun ei ole yllätys, sillä Akaa on pelannut nyt vain kärkijoukkueita vastaan. Joukkueen otteluohjelma jatkuu vaikeana.

Hurrikaani-Loimaa (64 pistettä) johtaa liigaa kahdeksan pisteen erolla Savo Volleyhin (56). Akaa (51) on kolmantena ja VaLePa (49) neljäntenä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten ottelulla Kokkolan Tiikerit – Savo Volley ja naisten mittelöllä Puijo Wolley – Nurmon Jymy. Lisäksi LP Viesti, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo pelaavat naisten eurocupeissa.