Kaisa Alangon joukkue johtoon lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Kaisa Alangon edustama Nantes on noussut johtoon Mestarien liigan alkulohkossaan.

Tiistaina ranskalaisjoukkue Nantes kaatoi neljännessä alkulohko-ottelussaan unkarilaisen Vasas Obuda Budapestin. Kotivoitto tuli erin 3-1.

Luottopassari Alanko pelasi tutusti täyden ottelun. Passipelin oheen hän teki kolme pistettä: kaksi hyökkäyksillä ja yhden torjunnalla.

Hakkuri Lucille Gicquelin Alanko ruokki 22 pisteen esitykseen, ja vastustajan pisteykköseksi nousi Vasasin Trine Kjelstrup, joka tehtaili 21 pinnaa. Kjelstrup pelasi viime kaudella Suomen Mestaruusliigaa Pölkky Kuusamon joukkueessa.

Lisäksi lohkossa pelaavat romanialainen Alba Blaj sekä italialainen Conegliano, joka on voittanut kaikki kolme otteluaan. Nantesilla on nyt Mestarien liigasta kolme voittoa ja yksi tappio. Ranskan liigassa Nantes on toisena.

Tiistain toisessa Mestarien liiga -ottelussa Uralotshka Jekaterinburg kaatoi vieraissa RC Cannesin 3-2. Uralotshkan Ksenia Parubets saalisti hurjat 39 pistettä.

Mestarien liigan alkulohkoista kahdeksan joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin.

Keskiviikkona lentopallon naisten eurokentillä nähdään suomalainen värisuora, kun LP Salo, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo pääsevät tositoimiin.

LP Salo (LP Viesti) pelaa Mestarien liigassa vierasottelun Eczacibasi VitrA Istanbulia vastaan. Eczacibasi on yksi paitsi Euroopan myös koko lentopallomaailman parhaista joukkueista.

Salolla on vielä voittotili avaamatta, ja asetelma otteluun on lievästi ilmaistuna hankala: ykköspassari Viktoria Tutshashvili ja keskitorjuja Kayla Haneline kärsivät loukkaantumisista.

Kakkostasolla CEV Cupissa Hämeenlinna ottaa kotikentällään mittaa saksalaisesta Schwerinistä. Pölkyn (Challenge Cup) haaste vieraskentällä on ranskalainen Beziers VB. CEV Cupissa ja Challenge Cupissa pelataan pääsystä puolivälieriin. Neljännesvälierät ovat kaksiosaiset.

Suomalaisista miesten joukkueista eurokentille lähtivät vain VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) ja Savo Volley. Molemmat ovat jo pudonneet jatkosta.