Huippuhakkuri Georg Grozer jättää Saksan maajoukkueen

Kuva: CEV.eu

Saksan miesten lentopallomaajoukkue joutuu tulemaan toimeen jatkossa ilman hakkuri Georg Grozeria.

Grozer päätti maajoukkueuransa olympiakarsintojen jälkeen. Huippupelaaja kertoi jo ennen karsintoja, että maajoukkue saa jäädä, jos Saksa ei etene olympiaturnaukseen Tokioon.

Saksa, joka isännöi turnausta Berliinissä, uurasti karsintaloppuotteluun asti, mutta turnausvoiton ja ainoan jaossa olleen olympiapaikan valtasi Ranska. Finaalissa runsas viikko sitten Ranska voitti Saksan erin 3-0.

Olympiakarsintaturnaus oli Grozerilta jälleen voimannäyttö, vaikka hän joutui taistelemaan loukkaantuneena.

– Ei ole helppo hetki, kun päähyökkääjä makaa lattiassa loukkaantuneena. Georg kuitenkin jatkoi kivuista huolimatta ja pelasi loistavasti. Tulos ei jäänyt siitä kiinni, Saksan kapteeni Lukas Kampa kertasi.

Myös joukkuetoveri Jan Zimmermann hehkuttaa.

– Oli enemmän kuin ilo pelata Grozerin rinnalla maajoukkueessa yli kuuden vuoden ajan. Hän on loistava urheilija. Maajoukkueessa minä ja muut saimme oppia häneltä todella paljon. Hän ei luovuta ikinä ja taistelee aina unelmiensa eteen, sanoi Zimmermann.

Seurajoukkuetasolla Georg Grozer edustaa Pietarin Zenitiä. Joukkuetta valmentaa Tuomas Sammelvuo. Zenit johtaa Venäjän liigaa ja on mukana eurokisojen kakkostasolla CEV Cupissa.

Georg (György) Grozer on unkarilaisen isän ja puolalaisen äidin poika. Isä ei ollutkaan kuka tahansa: Unkarin lentopallomaajoukkueessa György Grozer vanhempi opittiin tuntemaan temperamenttisena pelaajana, joka oli hyppysyötön ensimmäisiä popularisoijia.

Nuorempi Grozer, 35 vuotta ja 200 senttimetriä, on Venäjän lisäksi pelannut ammattilaisena muun muassa Puolassa, Saksassa ja Kiinassa.

Maat olympialaisten lentopalloturnaukseen 2020

Miehet

Eurooppa: Venäjä*, Italia, Puola, Ranska

Aasia: Iran, Japani

Afrikka: Tunisia

NORCECA: USA, Kanada

Etelä-Amerikka: Brasilia, Argentiina, Venezuela

Naiset

Eurooppa: Venäjä*, Italia, Serbia, Turkki

Aasia: Japani, Kiina, Etelä-Korea

Afrikka: Kenia

NORCECA: USA, Dominikaaninen tasavalta

Etelä-Amerikka: Brasilia, Argentiina

* Venäjä ei näillä näkymin saa pelata maansa lipun alla

Lähteet: FIVB, Saksan lentopalloliitto