Suomalaisfanit matkustivat Pietariin ja seurasivat, miten Tuomas Sammelvuo koulutti entistä joukkuettaan

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit on noussut ykköseksi Venäjän kivikovassa lentopalloliigassa.

Nousu kärkeen tuli mitä makeimmalla tavalla: lauantaina Zenit voitti Sammelvuon entisen joukkueen Kuzbass Kemerovon kotikentällään erin 3-1. Kuzbassin luottoliberona pelaa Lauri Kerminen.

Tunnelmaa lisäsi vahva suomalaisleima, sillä ottelua oli saapunut seuraamaan pari sataa suomalaista fania.

– Täytyy antaa suuret kiitokset kaikille otteluun tulleille, Suomesta tuli paljon faneja kannustamaan minua ja Kermistä. Pelistä varmasti tykättiin. Toivottavasti faneja tulee Pietariin jatkossakin, Sammelvuo sanoi Zenitin verkkosivuilla.

– Itse otteluun emme päässeet heti sisään, koska vastustaja pelasi niin hyvin. Onneksi osoitimme luonteemme ja otimme lopulta tärkeät sarjapisteet.

Kreikan lentopalloliigan kärjessä puolestaan porskuttaa passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos. Lauantaina Olympiakos vahvisteli asemiaan voittamalla Pamvohaikosin 3-0. Tervaportti pelasti tutusti täyden ottelun.

Belgian liigassa Lindemans Aalstin hakkuri Samuli Kaislasalo alkaa päästä vireeseen. Hän paukutti ottelun parhaana 21 pistettä 3-1-vierasvoitossa Caruur Volley Gentistä. Lindemans Aalst johtaa sarjaa. Suomen maajoukkuettakin valmentavan Joel Banksin ryhmä Maaseik kärsi 0-3-tappion toiselle Belgian klassikkojoukkueelle Roeselarelle.

Saksan Bundesliigassa Lüneburgin yleispelaaja Antti Ronkainen sai paljon vastuuta, kun joukkue voitti kotikentällään Rottenburgin 3-1. Lüneburg on sarjassa neljäntenä.

Naisten Bundesliigassa Stuttgart palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen. Libero Roosa Koskelo oli voiton arkkitehteja 3-1-tuloksessa. Hävinneen joukkueen Dresdenin hakkuri Piia Korhonen ei pelannut.

Ranskassa naisten lentopalloliigassa passari Kaisa Alanko ja Nantes taistelivat liigan kakkoseksi voittamalla Mulhousen erin 3-2.