Kokkolan Tiikerit kiinnitti Antti Leppälän – akseli Häyrinen-Paananen lähtee Lappiin

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikerit on varmistanut keskitorjuja Antti Leppälän palvelukset myös ensi kaudeksi.

Seuraikoni Leppälä on kantanut Tiikerien värejä koko seuran liigahistorian ajan, yhdeksän kautta. Palkintokaappiin on kertynyt kolme SM-kultaa ja yksi pronssimitali. Tiikeripaidassa Leppälä aloitti jo vuonna 2008 joukkueen pelatessa 1-sarjaa.

– Fiilikset ovat hyvät. Toivottavasti harjoitukset voivat alkaa toukokuussa ja viimeistään kesäkuussa, Leppälä sanailee Tiikerien verkkosivuilla.

Tiikerit on poikkeuksellisen pitkällä kauden 2020-2021 joukkueen rakentamisessa. Kasassa on jo 13 pelaajasopimusta. Uudet tulijat ovat nuorten maajoukkuepelaajat: keskitorjuja Roope Keskinen ja yleispelaaja Arttu Tupeli.

Rovaniemellä tilanne alkaa vasta vähän hahmottua. Team Lakkapään hakkuriksi on hankittu Eetu Häyrinen, joka siirtyy Savo Volleysta. Savon tiimissä Häyrinen jakoi hakkurintyöt Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun kanssa kahden kauden ajan.

Lappiin saatiin varsinainen perhepaketti, sillä Häyrisen puoliso Iida Paananen ottaa paikan rovaniemeläisessä Woman Volleyssa. Maajoukkueestakin tuttu Paananen palasi äitiyslomalta kentille alkuvuodesta ja edusti Puijo Wolleyta.

– Olemme todella onnellisia, että saimme järjestettyä tällaisen perheellisen ratkaisun, jossa molempien on mahdollista pelata ammatikseen. Rovaniemellä se onnistuu hyvin, kun seurat ovat samalla paikkakunnalla, Paananen ja Häyrinen kertovat WoVon verkkosivuilla.

WoVoa viime kaudella valmentanut Tuomas Alatalo siirtyi Pölkky Kuusamon luotsiksi, ja pääkäskijäksi Rovaniemellä palaa Teemu Mäkikyrö. Viime kauden ulkomaalaispelaajat – Ruta Linde, Taylor Slover ja Jenelle Jordan – puolestaan siirtyvät WoVosta toisaalle.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa peräti neljän LiigaPloki-pelaajan uusi osoite on Hämeenlinnan Lentopallokerho. Maisemaa ovat vaihtaneet Daniela Öhman, Yasmine Madsen, Tuuli Tuominen ja viimeisimpänä Venessa Loukonen.

Öhman ja Madsen ovat Suomen A-maajoukkuepelaajia. Tuomisella ja Loukosella on kokemusta nuorten maajoukkueista.

LiigaPlokin kausi 2019-2020 oli vähintäänkin värikäs. Pihtiputaalle koottiin kovatasoinen joukkue, ja valmentaja Alessandro Lodin johdolla joukkue avasikin kauden mahtavalla voittoputkella. Putki katkesi vasta joulukuussa.

Tulostason heikettyä Lodille annettiin potkut, ja paikan otti Mikko Pesonen. Pesonen jatkaa päävalmentajana. Jatko on varma myös Jaidyn Blanchfieldille, Taija Kaukorannalle ja Sofia Lehdolle.

– Olen erittäin innoissani lentopallourani jatkumisesta LiigaPlokissa. Olin kiitollinen, kun kuulin, että valmentaja Mikko Pesonen ja seura halusivat minut ensi kaudellekin. Kesän harjoittelen kovaa ja pelaan paljon beach volleyta, kertoo Blanchfield.

Ensi kaudella Blanchfield vaihtaa yleispelaajan tontilta liberoksi. Kaukoranta, 20, ja Lehto, 17, kuuluvat passareina tulevaisuuden nimiin.

LP Kangasala on hankkinut keskitorjujaksi Karoliina Fribergin, joka siirtyy Hämeenlinnan Lentopallokerhosta. Friberg kuuluu Suomen maajoukkuerinkiin. Samaista paikkaa pelaavat Roosa Laakkonen ja Taija Tikka jatkavat Kangasalla.