Juniorien lentopalloilu saa ministeriöltä 100 000 euroa

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa kaikkiaan 100 000 euron suuruiset tuet juniorien lentopalloilulle.

Ministeriön myöntämät seuratoiminnan kehittämistuet on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Vuonna 2020 myönteinen päätös tuli 358 hankkeelle, ja tuen kokonaismääräksi kertyi 3,5 miljoonaa euroa.

Hankkeista kymmenen kohdistuu erityisesti lentopalloiluun: ne ovat lentopalloseurojen järjestämiä tai hankkeen tarkoitus on lentopalloilun kehittäminen. Lisäksi tuensaajissa on monia urheiluseuroja, joilla on lentopallotoimintaa.

Suurimmat ”lentopallotuet” saivat Oulun Kisko ja helsinkiläinen PuMa-Volley. Molemmille tulee tukea 15 000 euroa. Kiskon hanke on nimeltään ”Lentistä kaikille junioreille”, ja PuMa sai tuen projektilleen ”Drop outit harrastamaan”.

Kisko ja PuMa sijoittuvat kansalliseen kärkeen, sillä suurimmat yksittäiset tuet olivat juuri 15 000 euron suuruisia.

Naarasleijonat NALE ry:lle myönnettiin 13 000 euroa ”Monilajiliikkariin”. Rovaniemeläisen Woman Volleyn hanke ”Lentopallon harrastajamäärien lisääminen Lapissa” saa tukea 12 000 euroa. Sama summa myönnettiin JyväsLentiksen ”JyväsLentis ry:n pelaajapolun alkumetrien valmennustoiminnan kehittäminen – juniorivalmennusmalli” -hankkeelle.

Lentopalloseura Kangasalan ”Laatua lentopalloiluun” ja Raison Loimu juniorien ”Osaamista ja uusiutumista lentopallovalmennuksessa” saavat molemmat 9 000 euroa. A-Volley ry:n hakemus ”Yhteistyöllä parempaa junioritoimintaa yksilöille” -hankkeeseen toi 7 500 euron suuruisen tuen.

Hieman pienemmät tuet saivat Karkkilan Pojat (Koululentiksen ja varhaisnuorten liikunnan toimintamallin kehitys, 4 500 euroa) ja Rantaperkiön Isku (Lentisperheet ja koko seura iskussa, 3 000 euroa).

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen arvostaa urheiluseuratoimintaa.

− Seuroissa tehdään tärkeää työtä suomalaisten liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi. Seuratoiminnan kehittämistuen suuri saajajoukko osoittaa, että suomalainen kansalaisyhteiskunnan kenttä elää ja voi hyvin, Kosonen kommentoi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö: seuratoiminnan kehittämistuki 2020

Lentopalloaiheisia poimintoja: seura, hankkeen nimi, myönnetty tuki euroissa

Oulun Kisko, Lentistä kaikille junioreille, 15 000
PuMa-Volley ry, Drop outit harrastamaan, 15 000

Naarasleijonat NALE ry, Monilajiliikkari, 13 000

Woman Volley ry, Lentopallon harrastajamäärien lisääminen Lapissa, 12 000
JyväsLentis ry, JyväsLentis ry:n pelaajapolun alkumetrien valmennustoiminnan kehittäminen – juniorivalmennusmalli, 12 000

Lentopalloseura Kangasala ry, Laatua lentopalloiluun, 9 000
Raision Loimu juniorit ry, Osaamista ja uusiutumista lentopallovalmennuksessa, 9 000

A-Volley ry, Yhteistyöllä parempaa junioritoimintaa yksilöille, 7 500

Karkkilan Pojat ry, Koululentiksen ja varhaisnuorten liikunnan toimintamallin kehitys, 4 500

Rantaperkiön Työväenyhdistyksen voimistelu- ja urheiluseura Isku r.y./lentopallo, Lentisperheet ja koko seura iskussa, 3 000

Uutista täydennetty tiedolla NALEn saamasta tuesta.