Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Karelian Hurmos on tehnyt jo neljä pelaajahankintaa ensi kaudelle.

Uusimmat tulijat ovat yleispelaaja Jere Heiskanen ja libero Tatu Hakkarainen. Heiskanen siirtyy Joensuuhun, kotiseudulleen, Savo Volleysta. Mestaruusliigaa hän on pelannut myös LEKA Volleyssa.

Heiskasella tulee 20 ikävuotta mittariin kesällä, ja pituutta pelimiehellä on 192 senttimetriä. Uusi valmentaja Matti Alatalo näkee pelaajassa hyötyjä ja haasteita.

– Jere tuo paljon positiivisia asioita joukkueen vastaanottopelaamiseen. Näen, että Jerellä on paljon potentiaalia kehittää vielä omaa hyökkäyspelaamistaan, Alatalo kommentoi Hurmoksen verkkosivuilla.

Hakkarainen on (ainakin savolaisen) lentopalloilun seuraajille tuttu Pielaveden Sammosta. Joukkueessa hän voitti A-juniorien Suomen mestaruuden vuosi sitten. Aiemmin Hurmos hankki jo passari Arttu Lehtimäen (VaLePa) ja yleispelaaja Matias Korhosen (Team Lakkapää).

Sopimuspelaajia Hurmokselta löytyy nyt kahdeksan, kun vahvuudessa jatkavat Tuomas Karjalainen, Ville-Erik Tarkiainen, Ville Louhela ja Juho Kaunisto.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kestomenestyjä LP Viesti suunnittelee tulevaa vielä kaikessa hiljaisuudessa, mutta ainakin Anu Ennokin lähteminen näyttää varmalta. Virolainen yleispelaaja on lopettelemassa uraansa.

– Alan siirtyä kohti normaalia elämää ja aion tehdä muutakin kuin pelata lentopalloa, Ennok sanoi Viron lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Koska olen suhteellisen lyhyt (175 cm), minulle ei ennakoitu kovinkaan suurta uraa. Olen kuitenkin esimerkki siitä, että vahvalla tahdolla voi päästä pitkälle.

Ennok, 28, pelasi LP Viestissä kahteen otteeseen. Hän oli mukana Viestin (eurokentillä LP Salo) molemmilla Mestarien liigan kausilla. LP Salo on ainoa suomalainen joukkue, joka on pelannut varsinaisessa Mestarien liigassa kaksi kertaa.

Raision Loimu: Suomen nuori maajoukkuemies Sebastian Pozo Hernandez siirtyy Kuortaneelta Raisioon. Hän on kuubalaislähtöisen Jimmy Hernandezin poika. Jimmy pelasi takavuosina Mestaruusliigassa ja kuului Suomen maajoukkuerinkiinkin. Lue tästä lisää.

Muita viimeisimpiä siirtoja: Riikka Valkonen, Veera Honkanen ja Mette-Maarit Aro (uusi seura Nurmon Jymy), Tuuli Tuominen (Hämeenlinnan Lentopallokerho), Ella Autere (Pölkky Kuusamo)