Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa Sebastian Pozo Hernandez on Raision Loimun uusi, nuori pelaajakasvo.

Yleispelaaja Pozo Hernandezilla on ikää 18 vuotta ja pituutta 196 senttimetriä. Loimun junioreissakin pelannut nuorukainen on sittemmin edustanut Kuortanetta 1-sarjassa sekä Keimolan Kaikua A-junnuissa.

– Haen Mestaruusliigasta ykköspaikkaa, ja aion näyttää sen kentällä. Olin Kuortaneen paras pistemies ykkössarjassa, ja se on tulevan kauden tavoite myös Loimussa, Pozo Hernandez sanoi Loimun tiedotteessa.

Pozo Hernandez kuuluu Suomen nuorten maajoukkueeseen. Hänen isänsä Jimmy Hernandez tuli Kuubasta lentopallon perässä Suomeen jo juniori-ikäisenä. Jimmy pelasi liigaa nimenomaan Loimussa. Loimussa Sebastian kantaa isältään tuttua pelinumeroa 6.

Raision Loimulla on nuoressa kaartissa jatkuvuutta, sillä Väinö Rahko, Eetu Mäki, Tomi Saarinen, Aatu Kulmala ja Eetu Kulmala pysyvät vahvuudessa.

Lisäksi seura valitsee päävalmentajaa. Viime kaudella työtä hoitanut Kasper Vuorinen on yksi ehdokkaista.

Nurmon Jymy: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Jymy on kiinnittänyt liigajoukkueeseen nuoria lupauksia: mukaan tulevat libero Veera Honkanen ja yleispelaaja Mette-Maarit Aro.

Keskitorjuja Sara Niemi ja kokenut passari Anniina Keinonen ovat tehneet jatkosopimukset Jymyyn. Kari Raatikainen tulee valmentajaksi. ”Odotan innolla, että pääsen työskentelemään Karin kanssa. Vaatimustaso tulee varmasti nousemaan, ja uskon, että hyvillä neuvoilla saan vietyä myös omaa peliäni seuraavalle tasolle”, Keinonen kommentoi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Lupaava yleispelaaja Tuuli Tuominen, 18, siirtyy LiigaPlokista. Hän on lyhyen ajan sisään jo kolmas pelaaja, joka vaihtaa LiigaPlokin Hämeenlinnaan (aiemmat ovat maajoukkuekasvot Yasmine Madsen ja Daniela Öhman).

OrPo: Keskitorjuja Netta Rekola, 19, teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen Orivedelle. Rekola, OrPon kasvatti, on vuosimallia 2000, mutta debytoi Mestaruusliigassa jo kaudella 2015-2016.