Lentopallon runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamo ei lähde Mestarien liigaan

Kuva: CEV.eu

Pölkky Kuusamo ei ota vastaan paikkaa lentopallon naisten Mestarien liigassa. Sen sijaan joukkue keskittyy voittamaan Suomen mestaruuden keväällä 2021.

Kaudella 2019–2020 Pölkky voitti Mestaruusliigassa runkosarjan ja oli lähdössä kohti pudotuspelejä yhtenä ennakkosuosikeista. Koronaviruskriisi lopetti kuitenkin kauden ennen aikojaan.

Vaikka liigakausi jäi kesken, runkosarjavoitto olisi taannut Pölkylle paikan Mestarien liigaan. Monessa muussa lajissa pääsy Euroopan parhaaseen kisaan olisi lottopotti, mutta toisin on lentopalloilussa. Pölkylle olisi koitunut liikaa kuluja; joukkue ei olisi myöskään saanut pelata kotiotteluita kotisalissaan.


Ilmoitus

Elisa Viihteestä voit katsoa ohjelmia kännykällä tai vaikka älytelevisiolla. Ensimmäinen kuukausi nyt maksutta.

Tästä Elisa Viihteen palveluun.


Nyt uuden mestaruusjahdin alkaessa puhaltavat muutostuulet. Tuomas Alatalo palaa päävalmentajaksi ja korvaa Timo Tolvasen. Tolvasen kanssa käytiin jatkosopimusneuvotteluita, mutta Alataloon seura päätyi. Valmentajanvaihdos on Pölkylle jo kolmas runsaan vuoden sisään. Viime vuoden tammikuussa Alatalo vaihtui Zvonko Nikoliciin, ja Tolvanen otti ohjat menneen kauden alla.

– Kun vuonna 2015 tulin tänne ensimmäisen kerran, aloimme ottaa askelia kohti ammattimaisempaa organisaatiota. Nyt seuralle on kasvanut hyvä maine, Alatalo sanoi seuran tiedotteessa.

– Tiedetään, että Kuusamossa on hyvä olla ja keskittyä lentopalloon. Viime kauden runkosarja oli Pölkyltä erinomainen. Haluamme joukkueena tarjota yleisölle voittavaa ja räväkkää lentopalloa tulevallakin kaudella.

Pölkky Kuusamo tunnetaan vahvoista satsauksista kansainvälisiin pelaajiin. Viime kaudellakin useimmat avainpelaajat olivat ulkomaalaisia: ruotsalainen keskitorjuja Jonna Wasserfaller voitti ässätilaston ja nousi liigan parhaiden pelaajien joukkoon. Wasserfallerin tavoin Adeja Lambert, yhdysvaltalainen yleispelaaja, on ollut joukkueen ja liigan parhaita kahden viime kauden ajan.

Wasserfaller ja Lambert ovat toistaiseksi vapailla vesillä, eikä heillä ole sopimuksia Pölkyn kanssa.


Ilmoitus

Fressi24-kuntosaleja on 12 ympäri Suomen. Aloitusmaksu nyt 0 €.

Tästä Fressi24-palveluun.


Uuden rakentaminen onkin Kuusamossa aloitettu suomalaispelaajista. Puijo Wolleysta saapuu lupaava keskitorjuja Ella Autere, jolla on ikää 19 vuotta ja pituutta 188 senttimetriä. Hyvä liigakausi toi hänelle paikan Suomen maajoukkuerinkiin.

– Mukava vaihtaa maisemaa kahden Kuopio-kauden jälkeen Kuusamoon. Uskon, että Pölkyllä on antaa uusia avaimia omaan pelaamiseen. Tavoitteena on kehittää itseä taas askelia eteenpäin uralla, Autere kommentoi.

Nuoren keskitorjujan ohella ensimmäiset sopimuspelaajat ovat passari Venla Huurne, yleispelaaja Jenna Mustonen ja libero Milka Koskenkorva.

Seuran (Pölkky on Kuusamon Pallo-Karhujen edustusjoukkue) puheenjohtaja Mika Määttä asettaa tavoitteet suoraan.

– Yksi ja ainoa tavoite niin meillä kuin yhteistyökumppaneilla on Suomen mestaruus. ”Tumpin” (Alatalo) ympärille rakennetaan hyvä, laaja porukka. Tavoite on luoda yhtenäinen, urheilullinen, selkeän päämäärän omaava, voittava joukkue, Määttä linjaa.

Koillissanomat uutisoi ensimmäisenä Pölkyn jäämisestä Mestarien liigasta. Kotimaisen Mestaruusliigan lisäksi Pölkky on osallistumassa eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostasolle CEV Cupiin.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.